Маленькі кекси у формочках
(покроковий рецепт з фото)
Покажу вам, як приготувати маленькі кекси у формочках. Цю будуть ідеальні кекси для сніданків, корисні і ситні. Їх можна робити більш солодкими або не класти цукор зовсім, Дивіться самі.
Я частенько беру з собою на роботу такі кекси, щоб перекусити або пригостити колег. Всім подобається ця випічка. Особливо приємно, що вона досить корисна, адже тісто готується на основі яблук і моркви.
Щоб тісто вийшло пишніше, рекомендую яйця злегка збити віночком з маслом, а потім змішати з усім іншим.
- Йогурт грецький 3.2% - 120 грам
- Борошно - 240 грам
- Пекан - 60 грам
- Кокосовий - 60 грам (шматочки або стружка)
- Цукор коричневий - 50 грам (або за бажанням)
- Яблуко - 2 штуки (невеликі)
- Морква - 2 штуки (невеликі)
- Сода - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Яйця - 3 штуки
- Масло рослинне - 60 мілілітрів
Моркву натріть, яблука поріжте маленькими брусочками. Змішайте борошно, цукор, корицю. Підготуйте інші інгредієнти.
Тепер гарненько змішайте всі інгредієнти, щоб отримати тісто.
У формочки викладіть паперові підкладки для кексів і розподіліть тісто. Увімкніть духовку на 180 градусів.
Запікайте кексики 25 хвилин і насолоджуйтеся, коли охолонуть.