Маленькі кекси
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете приготувати щось до чаю, то маленькі кекси - відмінний варіант! Такі кексики готуються на швидку руку і можуть бути з будь-якою начинкою (фрукти, ягоди, згущене молоко, вершки тощо.). Пробуйте!
Ніжні малинові маленькі кекси я готую досить часто. Легкий рецепт по достоїнству оцінять навіть початківці кулінари. Тісто можна готувати на основі йогурту, а можна на основі кефіру. Йогурт мені подобається більше, оскільки він дає особливий аромат кексів.
Дивіться, як приготувати маленькі кекси легко і просто.
- Яйця - 2 штук
- Йогурт - 200 грам
- Рослинна олія - 80 грам
- Цукор - 100 грам
- Борошно - 250 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Ванілін - За смаком
- Малина - За смаком
- Цукрова пудра - За смаком
1. Цей нехитрий рецепт я підгледіла в одному німецькому журналі, тільки там замість малини використовувалися інші ягоди. У мене була саме малина, і я вирішила урізноманітнити кекси з її допомогою.
2. Збиваємо яйця з цукром і йогуртом до однорідного стану.
3. Додаємо розпушувач і борошно, після чого вимішуємо тісто. За консистенцією воно повинно вийти як на оладки.
4. Для випічки використовуємо будь-які форми. Я звикла користуватися силіконовими. Але попередньо змащую їх рослинною олією. Викладаємо тісто в формочки, заповнивши їх приблизно на 85%.
5. Зверху кладемо ягоди або фрукти. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.
6. Коли вони будуть готові, даємо трохи постояти, після чого безперешкодно виймаємо з форми і викладаємо на блюдо. Зверху посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу!