Малайзійські мереживні млинці «Роти Джала»
(покроковий рецепт з фото)
Любителям млинців обов'язково сподобається рецепт, як приготувати малайзійські мереживні млинці "роті Джала" . Готуються вони практично так само, як і звичайні. Єдина відмінність - спеції в складі.
Малайзійські мереживні млинці виходять не тільки дуже смачними, але і дуже красивими і апетитними. Вони виходять яскраво-жовтими завдяки куркумі - натуральному барвнику, який також надає млинців особливий смак. Такі млинці обов'язково сподобаються діткам і стануть відмінним сніданком. Подавати млинці можна з будь-яким несолодким соусом. Приємного!
- Борошно - 125 грам(2/3 склянки)
- Молоко - 200 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Каррі - 2 чайних ложки
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Змішайте всі сухі інгредієнти: борошно, сіль і спеції.
Потім влийте молоко і добре розмішайте до однорідного стану. Раджу вливати молоко невеликими порціями, кожен раз розмішуючи тісто до однорідності, тоді вже точно не буде грудочок.
Потім розбийте в тісто яйце і влийте рослинне масло, гарненько перемішайте.
За консистенцією тісто має вийти, як звичайне тісто на млинці: в'язким і схожим на сметану.
Щоб зробити млинці мереживні, можна використовувати пляшку: просто налийте тісто в пляшку, в кришечці зробіть отвір і через нього виливайте тісто, малюючи гарний візерунок. Можна також використовувати кондитерський мішок і відповідну насадку або ж щільний пакет, в куточку якого потрібно зробити невеликий надріз. Я використовувала кондитерський мішок. Сковороду добре розігрійте, змащувати не потрібно, оскільки в самому тесті вже є масло. Намалюйте тестом візерунок на сковороді (наприклад, квіточку, але так, щоб все пелюстки були пов'язані і не було прогалин). Смажте ажурні млинці, як зазвичай: хвилину на одному боці і хвилину - на другий.
Ажурні млинці готові. З усієї кількості тесту їх вийшло досить багато, оскільки вони мереживні.
Їжте із задоволенням!