Рецепт Млинці мереживні фото

Млинці мереживні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Дієтичне харчування
Для дітей, На святковий стіл, На сніданок, Масляна
Випічка, Млинці

Для приготування цієї страви вам знадобиться трішки більше часу, ніж на приготування звичайних млинців. Але витрачений час того варто - ажурні мереживні млинці тануть у роті.

Якщо у вас є час і бажання, пропоную спекти мереживні ошатні і дуже смачні млинці. Рецепт приготування млинців мереживних простий, але часу на "визрівання" тесту піде побільше, ніж при готуванні звичайного млинцевого. Зате яку красу і смакоту ви отримаєте в результаті… правда, такі млинці з начинкою не зробиш - через дірочки вся начинка може втекти. Млинці мереживні, приготовані за цим рецептом, найкраще подавати з медом, з варенням, зі сметаною.

  • Молоко - 750 мілілітрів
  • Сухі дріжджі - 8 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Борошно - 500 грам
  • Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
млинці мереживні - фото крок 1
Підігрійте третину склянки молока і розчиніть в ньому цукор. Потім всипте сухі дріжджі, розмішайте і поставте в тепле місце.
млинці мереживні - фото крок 2
Коли дріжджі піднімуться ось так, приступимо до приготування тіста.
млинці мереживні - фото крок 3
Подогреем молоко, що залишилося, додамо до нього сіль, яйця, дріжджову масу і добре перемішати. Потім насипаємо просіяне борошно і добре перемішуємо, щоб не було грудочок. Ставимо тісто в тепле місце.
млинці мереживні - фото крок 4
Коли тісто підійде - перемішайте його і залиште ще підходити. Потім знову перемішайте і чекайте коли підійде.
млинці мереживні - фото крок 5
Додаємо в тісто рослинне масло, знову все добре перемішати і приступимо до смаження млинців. Наше тісто має виглядати як пінка, з великою кількістю бульбашок. Перед смаженням першого млинця, сковороду злегка змащуємо маслом, нагріваємо. Наливаємо тісто на сковорідку і смажимо на вогні трохи більше середнього.
млинці мереживні - фото крок 6
Як тільки нижня сторона млинчика зарум'янилася, перевертаємо млинець і підсмажуємо другу сторону.

Схожі рецепти