Млинці мереживні
(покроковий рецепт з фото)
Для приготування цієї страви вам знадобиться трішки більше часу, ніж на приготування звичайних млинців. Але витрачений час того варто - ажурні мереживні млинці тануть у роті.
Якщо у вас є час і бажання, пропоную спекти мереживні ошатні і дуже смачні млинці. Рецепт приготування млинців мереживних простий, але часу на "визрівання" тесту піде побільше, ніж при готуванні звичайного млинцевого. Зате яку красу і смакоту ви отримаєте в результаті… правда, такі млинці з начинкою не зробиш - через дірочки вся начинка може втекти. Млинці мереживні, приготовані за цим рецептом, найкраще подавати з медом, з варенням, зі сметаною.
- Молоко - 750 мілілітрів
- Сухі дріжджі - 8 грам
- Яйця - 2 штуки
- Борошно - 500 грам
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
Підігрійте третину склянки молока і розчиніть в ньому цукор. Потім всипте сухі дріжджі, розмішайте і поставте в тепле місце.
Коли дріжджі піднімуться ось так, приступимо до приготування тіста.
Подогреем молоко, що залишилося, додамо до нього сіль, яйця, дріжджову масу і добре перемішати. Потім насипаємо просіяне борошно і добре перемішуємо, щоб не було грудочок. Ставимо тісто в тепле місце.
Коли тісто підійде - перемішайте його і залиште ще підходити. Потім знову перемішайте і чекайте коли підійде.
Додаємо в тісто рослинне масло, знову все добре перемішати і приступимо до смаження млинців. Наше тісто має виглядати як пінка, з великою кількістю бульбашок. Перед смаженням першого млинця, сковороду злегка змащуємо маслом, нагріваємо. Наливаємо тісто на сковорідку і смажимо на вогні трохи більше середнього.
Як тільки нижня сторона млинчика зарум'янилася, перевертаємо млинець і підсмажуємо другу сторону.