Рецепт Млинці мереживні в пінці фото

Млинці мереживні в пінці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл, На сніданок, Масляна
Випічка, Млинці

Покроковий рецепт приготування мереживних млинців.

Готуємо тісто для млинців на кефірі. Потім додаємо окропу і доводимо до консистенції рідкої сметани. Смажимо на олії до золотисто-коричневого кольору.

  • Яйця - 2 штуки
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Кефір жирністю 10% - 3 склянки
  • Борошно - 4-5 склянок
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Окріп - 0, 5 склянки
1
1. Яйця збити з цукром в піну. Додати ванільний цукор, сіль і ще раз збити.
2
2. Влити кефір, перемішати.
3
3. Борошно просіяти і, помішуючи, поступово додавати в суміш до тих пір, поки тісто не придбає консистенцію густої сметани.
4
4. Додати в тісто гашену оцтом або лимонним соком соду і рослинне масло. Перемішати, дати постояти 20 хвилин. Потім, збиваючи тісто, поступово вливати окріп, поки тісто не стане нагадувати рідку сметану.
5
5. Рослинна олія розігріти в сковороді. Влити трохи тесту, круговим рухом розподілити його по всій сковороді. Випікати 1, 5 хв. Перевернути млинець на іншу сторону і готувати ще 30 сек. Перекласти на блюдо. Таким же способом спекти все млинці.
6
6. Кожен млинець злегка змастити вершковим маслом, присипати цукровим піском. Смачного!

Схожі рецепти