Млинці мереживні в пінці
(покроковий рецепт з фото)
Покроковий рецепт приготування мереживних млинців.
Готуємо тісто для млинців на кефірі. Потім додаємо окропу і доводимо до консистенції рідкої сметани. Смажимо на олії до золотисто-коричневого кольору.
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Кефір жирністю 10% - 3 склянки
- Борошно - 4-5 склянок
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Окріп - 0, 5 склянки
1
1. Яйця збити з цукром в піну. Додати ванільний цукор, сіль і ще раз збити.
2
2. Влити кефір, перемішати.
3
3. Борошно просіяти і, помішуючи, поступово додавати в суміш до тих пір, поки тісто не придбає консистенцію густої сметани.
4
4. Додати в тісто гашену оцтом або лимонним соком соду і рослинне масло. Перемішати, дати постояти 20 хвилин. Потім, збиваючи тісто, поступово вливати окріп, поки тісто не стане нагадувати рідку сметану.
5
5. Рослинна олія розігріти в сковороді. Влити трохи тесту, круговим рухом розподілити його по всій сковороді. Випікати 1, 5 хв. Перевернути млинець на іншу сторону і готувати ще 30 сек. Перекласти на блюдо. Таким же способом спекти все млинці.
6
6. Кожен млинець злегка змастити вершковим маслом, присипати цукровим піском. Смачного!