Роти Канай
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати "роті Канай"? Я покажу, як зробити це блюдо малайзійської кухні, яке іноді зустрічається під назвою "роті Чана" . Являє собою прісного коржика з листкового тіста.
У кожній кухні є якесь блюдо, яке ідеально підходить всім. "роти Канай", напевно, одне з таких. Це селянський вид малайзійської коржі, має побратимів в Індії і Пакистані.
Окремо відзначу, що коржик добре пропікається і дійсно має приємний смак. Із зазначеної кількості тесту у мене вийшло 5-6 ось таких коржів.
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Вода - 100 мілілітрів
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 40-50 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
У миску просійте борошно.
Додайте щіпку солі. Влийте трохи води (кімнатної температури) і починайте замішувати тісто.
В кінці замісу влийте трохи рослинного масла. Зберіть тісто в кульку. Накрийте рушником і дайте годину полежати при кімнатній температурі.
Розділіть тісто на кілька частин.
Далі нам знадобиться велика поверхня. Змастіть тонким шаром масла стільницю. Викладіть на неї корж. Верхню частину коржі змастіть розтопленим вершковим маслом.
Пальцями рук від центру до краю круговими рухами розтягніть тісто в млинець.
Подушечками пальців розтягуйте тісто по колу. Потрібно злегка піднімати краї тіста і витягати тісто в найтонший шар.
Змастіть отриманий великий і тонкий коло вершковим маслом.
Краї тесту складіть до середини, надавши форму кола або квадрата. Як кому зручно.
На сухій сковороді обсмажте корж з двох сторін. Вогонь слід робити не надто сильним, щоб коржик встигла пропектися і не згоріла.
Готові коржі викладіть на тарілку. Подайте до столу. В ідеалі такі коржі подаються з соусом "каррі" . Але в наших широтах можна подати такі коржі зі сметаною або кетчупом.
Смачного.