Рецепт Роти Канай фото

Роти Канай
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Малайзійська кухня
Тісто , Борошно
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Випічка , Коржі , По-селянськи
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Як приготувати"Роті Канай" ? Я покажу, як зробити це блюдо малайзійської кухні, яке іноді зустрічається під назвою"Роті Чана" . Являє собою прісного коржика з листкового тіста.

Опис приготування:

У кожній кухні є якесь блюдо, яке ідеально підходить всім. "роти Канай", напевно, одне з таких. Це селянський вид малайзійської коржі, має побратимів в Індії і Пакистані.

Окремо відзначу, що коржик добре пропікається і дійсно має приємний смак. Із зазначеної кількості тесту у мене вийшло 5-6 ось таких коржів.

  • Борошно пшеничне - 300 грам
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 40-50 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
роти Канай - фото крок 1
У миску просійте борошно.
роти Канай - фото крок 2
Додайте щіпку солі. Влийте трохи води (кімнатної температури) і починайте замішувати тісто.
роти Канай - фото крок 3
В кінці замісу влийте трохи рослинного масла. Зберіть тісто в кульку. Накрийте рушником і дайте годину полежати при кімнатній температурі.
роти Канай - фото крок 4
Розділіть тісто на кілька частин.
роти Канай - фото крок 5
Далі нам знадобиться велика поверхня. Змастіть тонким шаром масла стільницю. Викладіть на неї корж. Верхню частину коржі змастіть розтопленим вершковим маслом.
роти Канай - фото крок 6
Пальцями рук від центру до краю круговими рухами розтягніть тісто в млинець.
роти Канай - фото крок 7
Подушечками пальців розтягуйте тісто по колу. Потрібно злегка піднімати краї тіста і витягати тісто в найтонший шар.
роти Канай - фото крок 8
Змастіть отриманий великий і тонкий коло вершковим маслом.
роти Канай - фото крок 9
Краї тесту складіть до середини, надавши форму кола або квадрата. Як кому зручно.
роти Канай - фото крок 10
На сухій сковороді обсмажте корж з двох сторін. Вогонь слід робити не надто сильним, щоб коржик встигла пропектися і не згоріла.
роти Канай - фото крок 11
Готові коржі викладіть на тарілку. Подайте до столу. В ідеалі такі коржі подаються з соусом"Каррі" . Але в наших широтах можна подати такі коржі зі сметаною або кетчупом.
роти Канай - фото крок 12
Смачного.

Схожі рецепти