Маковики
(покроковий рецепт з фото)
Солодкі, апетитні і повітряні Маковик в домашніх умовах - прекрасний варіант швидкої і простий випічки для всіх сім'ї. Такі булочки точно не залишать нікого байдужим.
Цей простий рецепт Маковик на дріжджовому тесті хороший тим, що займає зовсім небагато часу. Використовуйте якісні швидкорозчинні дріжджі, щоб випічка вийшла повітряної. Якщо під рукою немає готової начинки, ви можете взяти сухий мак і проварити його, а потім перетерти з цукром.
- Маргарин або вершкове масло - 200 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Цукор - 100 грам
- Яйце - 3 штуки
- Борошно - 5 склянок
- Дріжджі - 1.5 чайних ложки
- Макова начинка - 150 грам
1. Для приготування тіста розчиніть в теплому молоці дріжджі з цукром. Паралельно розтопіть маргарин або вершкове масло і остудіть. З'єднайте в глибокій мисці молоко, маргарин, збиті яйця і перемішайте. Поступово всипати борошно, замішуючи еластичне тісто, яке не липне до рук. Важливо не переборщити з борошном, щоб Маковик в домашніх умовах не вийшли жорсткими.
2. Розділіть тісто на дві частини і розкачати тонко на присипаної борошном поверхні.
3. Розподіліть тонким шаром макову начинку і при бажанні присипте додатково цукром (в тісто в такому випадку можна додати всього пару ложок цукру).
4. Поверніть в щільний рулет і наріжте невеликими шматочками.
5. Жароміцних форму змастіть трохи маслом і присипте борошном. Викладіть булочки. Повторіть процес з другою половиною тіста.
6. Ось і весь секрет, як зробити Маковик. Коли форма буде повністю заповнена, залиште її хвилин на 15 в теплому місці. Потім відправте в розігріту духовку і випікайте до рум'яності близько 20-25 хвилин.