Мафіни з ягодами
(покроковий рецепт з фото)
Хочете подивитися, як приготувати маффіни з ягодами? Тоді відкривайте цей рецепт. У сезон чорниці якраз потрібно використовувати по максимуму цю ягоду в кулінарії. А в випічці вона ну дуже хороша.
Як ви побачите, рецепт цих маффинов неймовірно простий. Тісто будемо готувати на основі молока і масла. Що стосується масла, то вибирайте види з нейтральним смаком.
Якщо хочете, щоб ягоди у випічці залишалися цілими, обваляйте їх в крохмалі перед тим, як класти в тісто.
- Борошно - 195 грам
- Цукор - 150 грам(+ 1 ст. Ложка)
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Масло рослинне - 80 мілілітрів
- Яйця - 1 штука (велике)
- Молоко - 80 мілілітрів
- Ванільний екстракт - 1, 5 чайних ложки
- Чорниця - 120 грам (або лохина)
Нагрейте духовку до 200 градусів. У мисці змішайте борошно, цукор, розпушувач. В окрему миску додайте масло і яйце, молоко. Всі збийте вінчиком. Тепер з'єднайте обидві маси і додайте ягоди.
У формочки для кексів встановіть спеціальні папірці і наповніть їх тестом на 2/3. Зверху присипте трохи цукром.
Запікайте в духовці 15-20 хвилин, щоб сірник виходила сухою. Потім дістаньте випічку і перенесіть на решітку для охолодження.