Мафіни з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Зустрічати друзів в аеропорт їжджу не з квітами, а з мафінів. М'які, повітряні, наповнені яблучним смаком та ароматом. З чашкою кави або чаю вони просто тануть у роті і відразу піднімають настрій!
Замість невеликого подаруночка можна вручити коробочку з смачними мафінів. Їх можна викласти в яскраві манжети і перев'язати бантом, тоді картинка буде повною. Мафіни з яблуками готуються дуже просто. Головне - мати формочки і манжетікі. Із вказаної кількості інгредієнтів у вас вийде 10-12 маффинов.
Як приготувати маффіни з яблуками?
1. У великій мисці змішайте сухі інгредієнти - борошно, цукор, розпушувач, сіль і корицю.
2. В іншій мисці збийте вінчиком або міксером до білої піни яйця з рослинним маслом.
3. Яблука промийте, очистіть від шкірки і виберіть серцевину. Наріжте дрібними кубиками і змішайте і додайте в тісто. Перемішайте.
4. Змішайте суху і рідку маси до однорідної.
5. Підготуйте формочки для випічки маффінів. Вкладіть в них манжетікі. Якщо ви манжетікі НЕ іспользутся, то ретельно змастіть форму для випічки маффінів вершковим маслом.
6. Випікайте маффіни з яблуками в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно півгодини - 40 хвилин до золотистого кольору і твердості.
Готові маффіни можна посипати цукровою пудрою або покрити глазур'ю, приготовленої з цукрової пудри і лимонного соку.
Смачного!
- Борошно - 1 Склянка
- Цукор - 1/3 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1-2 Щепоток
- Яйця - 2 штуки
- Масло рослинне - 1, 5 Ст. Ложки
- Яблуко - 1-2 штук
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
Як приготувати маффіни з яблуками?
1. У великій мисці змішайте сухі інгредієнти - борошно, цукор, розпушувач, сіль і корицю.
2. В іншій мисці збийте вінчиком або міксером до білої піни яйця з рослинним маслом.
3. Яблука промийте, очистіть від шкірки і виберіть серцевину. Наріжте дрібними кубиками і змішайте і додайте в тісто. Перемішайте.
4. Змішайте суху і рідку маси до однорідної.
5. Підготуйте формочки для випічки маффінів. Вкладіть в них манжетікі. Якщо ви манжетікі НЕ іспользутся, то ретельно змастіть форму для випічки маффінів вершковим маслом.
6. Випікайте маффіни з яблуками в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно півгодини - 40 хвилин до золотистого кольору і твердості.
Готові маффіни можна посипати цукровою пудрою або покрити глазур'ю, приготовленої з цукрової пудри і лимонного соку.
Смачного!