Мафіни з кабачками
(покроковий рецепт з фото)
У сезон кабачків хочеться взяти максимум корисного від цього овоча, тому розповім, як приготувати маффіни з кабачками, прості, але з оригінальним смаком. Вони легкі в приготуванні і ароматні.
Цей рецепт ще раз доводить, що маффіни - досить універсальний варіант простий випічки, так як їх можна спекти навіть з кабачками! Такі маффіни найкраще готувати влітку, в сезон кабачків. За бажанням додайте в тісто трохи тертого часнику або трав: базиліка, кінзи, петрушки для більш насиченого аромату. Обов'язково посипте маффіни тертим сиром, він додасть їм гарну золоту скоринку після випічки. Маффіни виходять досить ситними, тому їх можна брати в якості перекусу на роботу.
- Кабачок - 250-300 грам
- Цибуля ріпчаста - 70-80 грам
- Борошно - 240 грам
- Кефір (йогурт) - 220 мілілітрів
- Куряче яйце - 1 штука
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 2/3 чайних ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Кріп - 3 Ст. Ложки
1. Кефір, йогурт або кисле молоко змішайте з содою. Кабачок натріть на дрібній тертці, відіжміть і злийте весь його сік. Натріть до нього цибулину і перемішайте.
2. Борошно змішайте з сіллю, розпушувачем і содою. Кефір змішайте з яйцем за допомогою віночка. Додайте до нього тертий кабачок з цибулею і борошняну суміш.
3. Добре перемішайте тісто і додайте рубаний кріп. Викладіть тісто в форми для маффінів, посипте тертим сиром і відправте в розігріту до 190 градусів духовку на 25 хвилин. Смачного!