Рецепт Мафіни з кабачками фото

Мафіни з кабачками
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі , Кабачок
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На полуденок , На сніданок
Випічка , Маффіни
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

У сезон кабачків хочеться взяти максимум корисного від цього овоча, тому розповім, як приготувати маффіни з кабачками, прості, але з оригінальним смаком. Вони легкі в приготуванні і ароматні.

Опис приготування:

Цей рецепт ще раз доводить, що маффіни - досить універсальний варіант простий випічки, так як їх можна спекти навіть з кабачками! Такі маффіни найкраще готувати влітку, в сезон кабачків. За бажанням додайте в тісто трохи тертого часнику або трав: базиліка, кінзи, петрушки для більш насиченого аромату. Обов'язково посипте маффіни тертим сиром, він додасть їм гарну золоту скоринку після випічки. Маффіни виходять досить ситними, тому їх можна брати в якості перекусу на роботу.

  • Кабачок - 250-300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 70-80 грам
  • Борошно - 240 грам
  • Кефір (йогурт) - 220 мілілітрів
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Сода - 1/2 чайних ложки
  • Сіль - 2/3 чайних ложки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Кріп - 3 Ст. Ложки
мафіни з кабачками - фото крок 1
1. Кефір, йогурт або кисле молоко змішайте з содою. Кабачок натріть на дрібній тертці, відіжміть і злийте весь його сік. Натріть до нього цибулину і перемішайте.
мафіни з кабачками - фото крок 2
2. Борошно змішайте з сіллю, розпушувачем і содою. Кефір змішайте з яйцем за допомогою віночка. Додайте до нього тертий кабачок з цибулею і борошняну суміш.
мафіни з кабачками - фото крок 3
3. Добре перемішайте тісто і додайте рубаний кріп. Викладіть тісто в форми для маффінів, посипте тертим сиром і відправте в розігріту до 190 градусів духовку на 25 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти