Маффіни без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами дуже простий і класної ідеєю, як приготувати бананові маффіни без яєць в домашніх умовах. Корисно, смачно і дуже апетитно. Обов'язково спробуйте повторити рецепт.
Це рецепт приготування маффінів без яєць прекрасно підійде тим, хто дотримується посту (а також - вегетаріанцям). Випічка наповнена насиченим смаком банана, вона в міру солодка і дуже ароматна. Сам процес підготовки займе не більше 15 хвилин, а в результаті у вас вийде 8-10 штучок маффинов. Прекрасний варіант корисної випічки до чаю для всієї родини!
- Борошно - 180 грам
- Розпушувач - 1.5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Банани - 400 грам (приблизно 3 середніх )
- Цукор - 50 грам
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
- Сік лимона - 1-2 чайних ложок
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
1. Насамперед розігрійте духовку до 180 градусів і підготуйте форму. Дуже зручно використовувати паперові формочки.
2. Наріжте невеликими шматочками банани, додайте до них цукор.
3. Виделкою або толкушкой для картоплі розімніть все в пюре.
4. Ось така однорідна маса вийде в результаті.
5. Влийте рослинне масло. Використовувати в цьому простому рецепті маффинов без яєць можна будь-яке масло без сильного запаху.
6. Перемішайте все до однорідності.
7. Щоб відтінити солодкий смак, влийте сік лимона.
8. Окремо просійте борошно з розпушувачем і дрібкою солі.
9. Невеликими порціями додавайте в бананове пюре, замішуючи однорідне тісто без грудочок. Щоб маффіни без яєць в домашніх умовах були більш ароматними, додайте дрібку кориці або ванілін.
10. Готове тісто розкладіть по формах і відправте в духовку.
11. Випікаються маффіни близько півгодини. Ось і весь секрет, як приготувати маффіни без яєць. Можна подавати їх до столу. При бажанні зверху присипте цукровою пудрою.