М'ята картопля з тушонкою
(покроковий рецепт з фото)
Обожнюю смачні, нескладні страви, з якими не потрібно довго стояти біля плити і використовувати чуть-ли не всю кухонну техніку. Одним з таких є рецепт, як приготувати пом'ятий картоплю з тушонкою.
Смачне і нехитре блюдо, яке можна подавати на обід або на вечерю, воно ситне і поживне. До такої картопелька добре підійдуть будь-які овочі (свіжі або консервовані). Найголовніше в приготуванні - це вибрати якісну, nastoyasçuyu м'ясокомбінат, яку сьогодні дуже складно знайти.
- Картопля - 0, 8-1 кілограма
- Консервований svinaya - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
1. Насамперед займуся найбільш трудомістким процесом: чищу всю картоплю, потім мою її в холодній воді і нарізаю великими шматками, відправляю в каструлю і заливаю водою. Варю на сильному вогні до закипання, після цього зменшуємо вогонь, знімаю утворилася пінку.
2. Чищу цибулину і обполіскую в холодній воді, щоб не з'явилися сльози при нарізанні, потім подрібнюю її дрібним кубиком.
3. Сковороду відправляю на вогонь, наливаю рослинне масло і підігрівають. Викладаю порізану цибулю і обсмажую його до золотистого кольору.
4. Тушонку з банки перекладаю в миску і відділяю великі шматки жиру, якщо такі є, вони не потрібні.
5. Готову картоплю прибираю з вогню і зливаю воду, але не всю, залишаю трохи води на дні або зливаю її в чашку.
6. Відварну картоплю розминають в пюре, при цьому не додаю масло або молоко, тільки водичку, в якій він варився.
7. До пюре додаю заздалегідь обсмажений цибулька і тушонку, все гарненько перемішую, готове страва не солю, адже вся необхідна сіль є в тушонці.
8. Подаю пом'ятий картоплю з тушонкою обов'язково гарячої з ложкою кабачкової ікри і трохи посипаю чорним меленим перцем.