М'ясо з грушами
(покроковий рецепт з фото)
Ви ніколи не пробували ароматне м'ясо, тушковане з грушами, діжонськой гірчицею і білим вином? Тоді ви дуже багато втратили! Отже, розповідаю, як приготувати м'ясо з грушами.
Якщо діжонськой гірчиці у вас під рукою не виявилося, нічого страшного - візьміть 1:1 гірчичних зерен і порошку. Гурмани, можливо, не вважатимуть таку заміну рівноцінною, але, повірте, на смак готового блюда це ніяк не позначиться. Всі інші інгредієнти для рецепта приготування м'яса з грушами загальнодоступні і проблем доставити не повинні.
Ну що, приступимо?
Груші вимити, обсушити, вирізати серцевини і нарізати великими часточками.
Взяти в рівних частинах оливкова і вершкове масло, розігріти в сковороді з високими бортами і швидко обсмажити груші - по парі хвилин з кожного боку. Вимкнути вогонь і накрити сковорідку кришкою.
В іншій сковороді так само швидко обсмажити в оливковій олії злегка відбиті, присипані сіллю і перцем свинячі стейки. Зовні вони повинні схопитися хрусткою рум'яною скоринкою, а всередині залишитися соковитим і не до кінця просмаженими - при наколюванні виделкою виступатиме рожева рідина.
Обсмажені стейки перекласти в сковороду з грушами.
У сковороду, де обсмажувалося м'ясо, виливаємо біле вино, додаємо соєвий соус, гірчицю і мед. Варимо на повільному вогні, поки злегка не загусне.
Додаємо в соус трохи розмарину і заливаємо м'ясо з грушами. Млоїмо під кришкою протягом 10 хвилин, після чого розкладаємо по тарілках і подаємо на стіл.
- Свинина - 500 грам
- Груші - 3 штуки
- Вино біле сухе - 1 Склянка
- Соєвий соус - 6 Ст. Ложок
- Дижонская гірчиця - 3 Ст. Ложки
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Розмарин - За смаком
Ну що, приступимо?
Груші вимити, обсушити, вирізати серцевини і нарізати великими часточками.
Взяти в рівних частинах оливкова і вершкове масло, розігріти в сковороді з високими бортами і швидко обсмажити груші - по парі хвилин з кожного боку. Вимкнути вогонь і накрити сковорідку кришкою.
В іншій сковороді так само швидко обсмажити в оливковій олії злегка відбиті, присипані сіллю і перцем свинячі стейки. Зовні вони повинні схопитися хрусткою рум'яною скоринкою, а всередині залишитися соковитим і не до кінця просмаженими - при наколюванні виделкою виступатиме рожева рідина.
Обсмажені стейки перекласти в сковороду з грушами.
У сковороду, де обсмажувалося м'ясо, виливаємо біле вино, додаємо соєвий соус, гірчицю і мед. Варимо на повільному вогні, поки злегка не загусне.
Додаємо в соус трохи розмарину і заливаємо м'ясо з грушами. Млоїмо під кришкою протягом 10 хвилин, після чого розкладаємо по тарілках і подаємо на стіл.