Булочки з родзинками і грушами
(покроковий рецепт з фото)
Ніжні повітряні булочки з дивовижно смачною начинкою прикрасять будь-яке чаювання!
Не поспішайте, дайтетісту час добре підійти. Чи не збільшуйте кількість дріжджів. Начинка дуже смачна і ароматна! Можна готувати такі булочки не тільки з грошима, але і з яблуками, наприклад. У начинку можна додати будь-які сухофрукти і ложечку коньяку для аромату. Хай щастить!
- Молоко - 200 мілілітрів (тісто: всі продукти нижче)
- Яйця - 1 штука
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 30 грам
- Борошно пшеничне в / с - 400 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Груші - 3 штуки (начинка: всі продукти нижче)
- Ізюм - 50 грам
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 20 грам
- Імбир свіжий - 2-3 скибочок
Просійте борошно, додайте сіль і дріжджі, перемішайте. Влийте тепле молоко, додайте цукор, яйце, розм'якшене вершкове масло і замісити ніжне тісто. Дайте йому збільшитися в обсязі в теплому місці в три рази. Я замішую тісто в хлібопічці, але і вручну воно виходить відмінно.
Поки тісто підходить, займемося начинкою. Груші потрібно очистити і нарізати кубиками, родзинки замочити в теплій воді, промити і обсушити. На сковороді розтопіть масло і викладіть груші і родзинки. Додайте лимонний сік і цукор, за бажанням можна додати дрібно нарізану імбир. Тушіте, зрідка помішуючи, до золотистого кольору і випаровування зайвої рідини. Потім начинку остудіть.
Тісто, що підійшло обомніте і розділіть на чотири частини.
Розкачайте кожну в круг і розріжте його на чотири частини. Зробіть три косих надрізу з боків. Викладіть в середину трохи начинки, вільно накрийте спочатку одним краєм, потім зверху другим.
Покладіть булочки на деко з пергаментом і дайте расстояться хвилин 15, накривши булочки рушником. Потім змастіть верх булочок яйцем, розмішаним з молоком і цукром. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці до рум'яної скоринки.
Готові булочки змастіть зверху вершковим маслом і дайте охолонути під рушником.
Перед подачею посипте булочки цукровою пудрою.