Рецепт Булочки з родзинками і грушами фото

Булочки з родзинками і грушами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Здобне дрожевое тісто
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Булочки
Кількість порцій: 16
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Ніжні повітряні булочки з дивовижно смачною начинкою прикрасять будь-яке чаювання!

Опис приготування:

Не поспішайте, дайтетісту час добре підійти. Чи не збільшуйте кількість дріжджів. Начинка дуже смачна і ароматна! Можна готувати такі булочки не тільки з грошима, але і з яблуками, наприклад. У начинку можна додати будь-які сухофрукти і ложечку коньяку для аромату. Хай щастить!

  • Молоко - 200 мілілітрів (тісто: всі продукти нижче)
  • Яйця - 1 штука
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Борошно пшеничне в / с - 400 грам
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
  • Груші - 3 штуки (начинка: всі продукти нижче)
  • Ізюм - 50 грам
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Імбир свіжий - 2-3 скибочок
булочки з родзинками і грушами - фото крок 1
Просійте борошно, додайте сіль і дріжджі, перемішайте. Влийте тепле молоко, додайте цукор, яйце, розм'якшене вершкове масло і замісити ніжне тісто. Дайте йому збільшитися в обсязі в теплому місці в три рази. Я замішую тісто в хлібопічці, але і вручну воно виходить відмінно.
булочки з родзинками і грушами - фото крок 2
Поки тісто підходить, займемося начинкою. Груші потрібно очистити і нарізати кубиками, родзинки замочити в теплій воді, промити і обсушити. На сковороді розтопіть масло і викладіть груші і родзинки. Додайте лимонний сік і цукор, за бажанням можна додати дрібно нарізану імбир. Тушіте, зрідка помішуючи, до золотистого кольору і випаровування зайвої рідини. Потім начинку остудіть.
булочки з родзинками і грушами - фото крок 3
Тісто, що підійшло обомніте і розділіть на чотири частини.
булочки з родзинками і грушами - фото крок 4
Розкачайте кожну в круг і розріжте його на чотири частини. Зробіть три косих надрізу з боків. Викладіть в середину трохи начинки, вільно накрийте спочатку одним краєм, потім зверху другим.
булочки з родзинками і грушами - фото крок 5
Покладіть булочки на деко з пергаментом і дайте расстояться хвилин 15, накривши булочки рушником. Потім змастіть верх булочок яйцем, розмішаним з молоком і цукром. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці до рум'яної скоринки.
булочки з родзинками і грушами - фото крок 6
Готові булочки змастіть зверху вершковим маслом і дайте охолонути під рушником.
булочки з родзинками і грушами - фото крок 7
Перед подачею посипте булочки цукровою пудрою.

Схожі рецепти