М'ясо з чорносливом в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Любіть незвичайні поєднання в стравах? Тоді пропоную спробувати дивовижно ніжне, соковите і ароматне м'ясо з чорносливом в мультиварці.
Приготувати м'ясо з чорносливом в мультиварці досить просто. Ця страва не вимагає особливих кулінарних навичок, а смак його неймовірний.
- Свинина - 1 кілограм (або інше м'ясо)
- Чорнослив - 150 грам
- Цибулина - 2 штуки
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Рецепт приготування м'яса з чорносливом в мультиварці слід почати з підготовки свинини (втім, можна також використовувати будь-яке інше м'ясо або курку). М'ясо вимити, просушити і нарізати порційними шматочками.
2. У чашу мультиварки налити трохи рослинного масла і відправити туди м'ясо. Включити режим Жарка на 5-10 хвилин, щоб у м'яса утворилася апетитна золотава скоринка.
3. Поки обсмажується м'ясо можна очистити і нарізати дрібними кубиками цибулину.
4. Надіслати цибулю в чашу мультиварки і смажити ще хвилин 5, поки цибуля не стане м'яким і прозорим.
5. Тепер можна додати томатну пасту або томатний соус. Також можна замінити пасту свіжими помідорами чи не дуже гострою аджикою, наприклад. На режимі Жарка готувати м'ясо ще близько 5 хвилин.
6. За цей час можна вимити і просушити чорнослив. При бажанні його можна порізати навпіл або навіть подрібнити. Коли програма закінчиться, додати в чашу мультиварки чорнослив і налити гарячої води або бульйону. Посолити і поперчити за смаком. Додати лавровий лист і улюблені спеції для м'яса. Включити режим Гасіння на 1.5 годину.
7. От і все, ароматне і соковите м'ясо з чорносливом в мультиварці в домашніх умовах готове. Подавати його можна з будь-яким гарніром, попередньо прикрасивши свіжою зеленню.