М'ясо з брусницею
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо та ягоди це не просто оригінальне поєднання, а справжня симфонія смаку! Хочу з вами поділитися рецептом і показати, як приготувати м'ясо з брусницею. Простий рецепт, зате неймовірний результат.
Брусниця, як і журавлина, дуже часто стає акомпанементом до м'яса у вигляді соусу. Але мені здалося цікавим додати її безпосередньо у вигляді ягоди як начинку всередину. Щоб приготувати м'ясо з брусницею, ви можете не тільки курячі грудки готувати, але і телятину, індичку або свинину з ягодою. Також начинкою послужить ніжний вершковий сир. Можете спробувати з тертим твердим сиром, але ефект буде не той. А так - поєднання найніжнішого сиру, кисло-солодкого з легкою гіркотою ягоди і насиченого бальзамічного соусу зроблять м'ясо просто неймовірно смачним!
- Куряче філе - 500-700 грам
- Сир - 170 грам (можна взяти сирний)
- Зелену цибулю або інша зелень - За смаком
- Петрушка - 1 пучок
- Брусниця - 0, 25 склянки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Бальзамічний соус - 2 Ст. Ложки
Підготуйте інгредієнти.
Куриную грудку (або шматок м'яса) злегка відбийте, якщо вона занадто товста. Трохи натріть оливковою олією і змастіть сиром вершковим (можете посипати тертим сиром твердим). Також додайте трохи спецій, брусниці, зелені дрібно порізаної або цибулі.
Розігрійте духовку до 220 З.
Закрийте курячі грудки (ви можете навіть skrepity zubochistkami, щоб начинка не вилізла). Полийте або краще змастіть грудку курячу за допомогою силіконової пензлика бальзамічним соусом. Надішліть в духовку на 20 хвилин.
Закрийте курячі грудки (ви можете навіть skrepity zubochistkami, щоб начинка не вилізла). Полийте або краще змастіть грудку курячу за допомогою силіконової пензлика бальзамічним соусом. Надішліть в духовку на 20 хвилин.
Поки курка запікається, раджу приготувати гарнір. Це можуть звичайні овочі гриль, наприклад, спаржа або стручкова квасоля.
Обсмажте дрібно порізану цибулю ріпчасту і часник на рослинній олії.
Обсмажте дрібно порізану цибулю ріпчасту і часник на рослинній олії.
Додайте спаржу і обсмажуйте до готовності.
Подавати готове м'ясо з брусницею рекомендую зі спаржею та салатом зі свіжої зелені і авокадо. Смачного!