М'ясо в воке
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 40 хв.
Давайте влаштуємо китайський ресторан у себе вдома і приготуємо смачне м'ясо в воке
Опис приготування:
Якщо у вас вдома є сковорода вок, давайте готувати на ній страви по східних рецептах. Вони готуються дуже швидко і зажадають від вас максимальної швидкості підготовки інгредієнтів Перед вами рецепт приготування м'яса в воке. Він досить простий, деякі продукти легко замінні. Наприклад, рисове вино можна замінити на будь-який біле солодке вино, свіжий перець чилі - на сушений червоний гострий перець. Цукор в рецепті можна замінити на мед, а можна взагалі не класти. Отже, готуйте, експериментуйте і фантазуйте.
- Яловичина - 400 грам
- Перець болгарський - 2 штуки (один зелений, другий червоний)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Яйце - 1 штука (для маринаду)
- Рисове вино - 2 Ст. Ложки(1 ложка для маринаду, друга - для соусу
Можна замінити на херес) - Соєвий соус - 2 Ст. Ложки(1 ст ложка - для маринаду, 1 ст ложка - для соусу)
- Картопляний крохмаль - 2 чайних ложки(1 ложка -для маринаду, друга - для соусу)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (для маринаду)
- Чилі перець свіжий - 1 штука
- Цукор - 1 Ст. Ложка (для соусу, якщо вам не потрібен солодкуватий смак м'яса - можна не додавати)
- Часник - 2 зубчики
- Імбир - 1 скибочку(2 см)
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
Нарізаємо яловичину тонкими смужками.
Змішуємо інгредієнти для маринаду. Заливаємо м'ясо маринадом.
Приготуємо соус. Очистимо часник і імбир і натріть на дрібній тертці. У невеликій мисці змішуємо 1 ложку рисового вина, ложку сахара, чайну ложку картопляного крохмалю, 5 ложок води і ложку соєвого соуса.Добавляем подрібнені часник і імбир.
Добре розігріваємо вок з рослинним маслом і викладаємо в нього м'ясо. Обсмажуємо, весь час перемішуючи.
Обсмажене м'ясо вибираємо з вока. Масло має залишитися в сковороді.
Очищені і нарізані цибулю і перець швидко обсмажуємо в воке.
Додаємо до овочів обсмажене м'ясо і підготовлений соус. Перемішуємо і готуємо всі разом буквально хвилинку.