М'ясо в тісті «Шахівниця»
(покроковий рецепт з фото)
Назва говорить сама за себе! Сьогодні я покажу вам, як приготувати незвичайну, неймовірно смачну закуску "шахова дошка"! Не дарма кажуть, що все геніальне просто. Пробуйте!
Я формувала м'ясо в тесті прямо на робочому столі, щоб видніше було процес на світлому фоні. Рекомендую вам робити це вже прямо на змащеному деку, щоб зібрану "шахівницю" не переносити потім на деко для випікання! хай щастить!
Дивіться, як приготувати м'ясо в тесті "шахова дошка" .
- Свинина - 500 грам
- Тісто бездріжджове листкове - 250 грам
- Розмарин - 0, 5 чайних ложки
- Орегано - 0, 5 чайних ложки
- Бальзамик (оцет) - 2-3 Ст. Ложок
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2-3 Щепоток
- Кунжут - 2-3 Щепоток
Підготуйте продукти для рецепта. Разморозьте тісто при кімнатній температурі. Шматочок м'яса повинен бути більш-менш прямокутний без кісток або великої кількості жиру. Приступимо!
Поріжте м'ясо товщиною 1 см уздовж волокон.
Накрийте плівкою або пакетом і відбийте молоточком.
Замаринуйте м'ясо. Для цього додайте до нього сіль, спеції, оцет і оливкове масло. Ретельно руками перемішайте і залиште маринуватися на 15 хвилин.
Візьміть прямокутний шматочок тесту. Розгортати не потрібно! Відступите від краю 1-1, 5 см і ножем поріжте тісто на смужки. Ширина смужок - 1, 5 см.
Зігніть смужки тесту через одну. Покладіть шматочок м'яса як на фото.
Накрийте м'ясо смужками.
Зігніть наступні смужки і знову покладіть шматочок м'яса.
І так продовжуйте, поки не закінчиться тісто і м'ясо. Оформіть красиво край. Я зрізала смужку тесту зверху і накрила їй нижній край, вирівняла і відрізала зайве.
Посипте "шахівницю" кунжутом і відправте в духовку на 30 хвилин, температура - 200 градусів.
М'ясо в тісті "шахова дошка" готово! Ріжте смужками і угощайтесь, приємного!