М'ясо в рукаві
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо в рукаві - хороший спосіб запекти будь-яке м'ясо, особливо, якщо ви віддаєте перевагу смачні, соковиті страви. Сьогодні будемо готувати яловичину, яка іноді виходить сухуватою. Дивіться рецепт!
Методом запікання в рукаві можна приготувати буженину або, одночасно з м'ясом, запекти картопля, інші овочі, присмачивши все щедрою порцією спецій. Перед запіканням можна нашпигувати м'ясо часником або натерти готової гірчицею. Готове м'ясо можна подавати гарячим або холодним, з будь-яким гарніром або просто зі свіжими салатами, зеленню і скибочками лимона.
- Яловичина - 1 кілограм (м'якоть )
- Часник - 3 зубчики
- Соєвий соус - 1 Склянка
- Розмарин - 2 чайних ложки (свіжий подрібнений )
- Масло оливкове - 1 Склянка
- Гострий перець - За смаком
1
Для маринаду подрібнений свіжий розмарин з'єднайте з подрібненим часником і гострим перцем, додайте оливкову олію, соєвий соус, перемішайте.
2
Цілий шматок м'яса обмийте, обсушити, покладіть в маринад і залиште на 1 час, перевернувши м'ясо за цей час 2-3 рази.
3
Шматок м'яса викладіть в рукав, закріпіть кінець рукава і покладіть його на деко.
4
Запікайте м'ясо в рукаві 60-90 хвилин (залежить від величини шматка м'яса), до готовності, яку можна перевірити, проткнув м'ясо гострим ножем: якщо виділиться прозорий сік, то м'ясо готове.
5
Рукав розріжте, викладіть готове м'ясо на блюдо і полийте що утворився при запіканні соком. Смачного!