М'ясо, тушковане в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Щоб свинина вийшла максимально м'якою, її слід спочатку обсмажити, а потім згасити в соусі, до складу якого входить сметана. Вона додасть страві солодку молочну нотку. Пробуємо!
Щоб приготувати смачну і соковите м'ясо, просто готуйте його в підливі зі сметани. Подавайте таке м'ясо з гарніром, який можна поливати смачною наваристою підливою. Таке блюдо відмінно підходить для вечері або обіду. Щоб дізнатися, як приготувати м'ясо, тушковане в сметані, прочитайте цей рецепт.
- Свинина - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 5 Ст. Ложок
- Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 1/2 чайних ложки
Шматок нежирної свинини (підійде вирізка, лопатка або задня частина) вимийте, обсушити і зачистити від зайвого жиру. Наріжте м'ясо на шматки середнього розміру.
У сковорідку влийте рослинне масло, розігрійте його на сильному вогні. Викладіть в сковороду м'ясо, обсмажуйте його до рум'яної скоринки протягом десяти хвилин, постійно помішуючи, щоб воно не підгоріло.
Перекладіть обсмажене м'ясо в каструльку з товстим дном або в казанок. Додайте до м'яса томатну пасту.
Влийте в казанок кілька склянок гарячої води. Гарненько все перемішайте, щоб томатна паста повністю розчинилася у воді. Накрийте казанок кришкою і на маленькому вогні тушкуйте свинину сорок хвилин.
Очистіть і вимийте ріпчаста цибуля. Наріжте його півкільцями або дрібніше. У сковороду влийте столову ложку рослинної олії, пассеруйте на ньому цибулю до золотистого кольору.
Візьміть чисту і суху сковорідку з антипригарним покриттям, розігрійте її на слабкому вогні. Висипати на сковороду борошно, обсмажуйте її до золотистого кольору, постійно помішуючи.
До свинини в казанку додайте обсмажену муку, цибуля і сметану. Киньте пару листочків лаврового листа, посоліть і поперчіть за смаком. За потреби, додайте ще трохи води. Перемішайте всі інгредієнти, тушкуйте п'ять-десять хвилин до повної готовності.