Куряче філе, тушковане в сметані
(покроковий рецепт з фото)
На замітку допитливим господаркам пропоную рецепт приготування курячого філе, тушкованого в сметані, яке буквально тане в роті. Ця страва з задоволенням їдять дітки і дорослі.
Цей класичний рецепт курячого філе, тушкованого в сметані має одну особливість - це соус. Ароматний і пікантний він надає курочку неповторний смак.
- Куряче філе - 2 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Крем - 150 грам
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Часник - 2-3 зубчиків
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
1. Для початку необхідно вимити, просушити і нарізати середніми шматочками грудку. При бажанні, рецепт приготування курячого філе, тушкованого в сметані, можна злегка змінити і використовувати не тільки грудку, але і інші частини курки. Єдине, що слід враховувати, що час приготування може збільшитися.
2. Цибулину очистити і нарізати невеликими кубиками. Так як цибуля буде гаситися, його необов'язково дрібнити, навіть якщо блюдо розраховане на дітей, які не люблять цибулю. В процесі цибулю просочиться соком курки і соусом і буде неймовірно смачним.
3. На сковороду налити трохи олії і відправити туди грудку. При бажанні можна використовувати вершкове масло. Обсмажити курочку близько 3-5 хвилин, періодично помішуючи.
4. До злегка обсмаженого філе викласти цибулю. Також куряче філе, тушковане в сметані в домашніх умовах можна приготувати з морквою, болгарським перцем і помідором, наприклад. Смажити курочку з цибулею приблизно 5-7 хвилин.
5. Головна складова цієї страви - це соус. Сметану необхідно посолити і поперчити за смаком. Додати очищений і пропущений через прес часник, а також трохи гірчиці і мускатний горіх. Все як слід перемішати.
6. Додати сметанний соус на сковороду і довести до кипіння. На повільному вогні тушкувати філе до готовності. Залежно від розміру шматочків, знадобиться від 10 до 20 хвилин. Подавати до столу страву можна з будь-яким гарніром (а якщо додати більше різних овочів, то самостійною стравою), присипавши свіжою зеленню.