М'ясо по-французьки з курки
(покроковий рецепт з фото)
Страви з м'яса завжди вважалися смачними, ситними і прикрашали будь-який святковий стіл. Варіантів приготування м'ясних страв багато. Класичне м'ясо по-французьки без праці можна зробити і з курки!
Важко уявити собі гучну святкову вечірку або тихий сімейний вечерю без смачної гарячої закуски. Дане блюдо може бути і основним, і порційні закуски. З фольги можна виготовити маленькі формочки і подати страву порційно.
- Куряче філе - 2 штуки (або ціла тушка курки, де слід відокремити філе. З іншого м'яса приготуйте інші страви.)
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Сир твердий - 150 грам
- Картопля - 4 штуки
- Помідор - 2 штуки
- Крем - 200 грам
Куряче філе відділимо від тушки курки. Чисте філе без шкіри наріжемо на невеликі пластини. Кожну пластинку м'яса накриємо харчовою плівкою і відіб'ємо молоточком для м'яса. Використання плівки дозволяє не допустити дірок в м'ясі.
Я дуже люблю економити посуд при приготуванні страв. Використання фольги дозволяє заощадити кількість посуду.
Отже, вдвічі складіть фольгу. Викладіть її на невелике деко. На фольгу викладіть відбите м'ясо птиці.
Отже, вдвічі складіть фольгу. Викладіть її на невелике деко. На фольгу викладіть відбите м'ясо птиці.
М'ясо слід поперчити і посолити за смаком.
Картопля наріжте невеликими брусочками.
Змастіть м'ясо сметаною. Викладіть поверх всього нарізану картоплю (рівномірно).
Наріжте помідори кружечками або півколом. Розподіліть їх теж рівномірно. Запікайте блюдо в духовці при 180 градусів близько 40 хвилин.
Натріть на тертці твердий сир. Присипте блюдо сиром. Приправте спеціями трохи. Запікайте м'ясо по-французьки в духовці близько 10 хвилин. Цього часу буде досить, щоб сир розплавився, утворивши собою рум'яної скоринки.
Подайте м'ясо до столу. Ця страва є повноцінним м'ясним блюдом і готується відразу з гарніром. Смачного.