Рецепт М'ясо по-французьки з курки фото

М'ясо по-французьки з курки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Птах, Курка
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, М'ясо по французьки

Страви з м'яса завжди вважалися смачними, ситними і прикрашали будь-який святковий стіл. Варіантів приготування м'ясних страв багато. Класичне м'ясо по-французьки без праці можна зробити і з курки!

Важко уявити собі гучну святкову вечірку або тихий сімейний вечерю без смачної гарячої закуски. Дане блюдо може бути і основним, і порційні закуски. З фольги можна виготовити маленькі формочки і подати страву порційно.

  • Куряче філе - 2 штуки (або ціла тушка курки, де слід відокремити філе. З іншого м'яса приготуйте інші страви.)
  • Сіль, перець, спеції - За смаком
  • Сир твердий - 150 грам
  • Картопля - 4 штуки
  • Помідор - 2 штуки
  • Крем - 200 грам
м'ясо по-французьки з курки - фото крок 1
Куряче філе відділимо від тушки курки. Чисте філе без шкіри наріжемо на невеликі пластини. Кожну пластинку м'яса накриємо харчовою плівкою і відіб'ємо молоточком для м'яса. Використання плівки дозволяє не допустити дірок в м'ясі.
м'ясо по-французьки з курки - фото крок 2
Я дуже люблю економити посуд при приготуванні страв. Використання фольги дозволяє заощадити кількість посуду.
Отже, вдвічі складіть фольгу. Викладіть її на невелике деко. На фольгу викладіть відбите м'ясо птиці.
м'ясо по-французьки з курки - фото крок 3
М'ясо слід поперчити і посолити за смаком.
м'ясо по-французьки з курки - фото крок 4
Картопля наріжте невеликими брусочками.
м'ясо по-французьки з курки - фото крок 5
Змастіть м'ясо сметаною. Викладіть поверх всього нарізану картоплю (рівномірно).
м'ясо по-французьки з курки - фото крок 6
Наріжте помідори кружечками або півколом. Розподіліть їх теж рівномірно. Запікайте блюдо в духовці при 180 градусів близько 40 хвилин.
м'ясо по-французьки з курки - фото крок 7
Натріть на тертці твердий сир. Присипте блюдо сиром. Приправте спеціями трохи. Запікайте м'ясо по-французьки в духовці близько 10 хвилин. Цього часу буде досить, щоб сир розплавився, утворивши собою рум'яної скоринки.
м'ясо по-французьки з курки - фото крок 8
Подайте м'ясо до столу. Ця страва є повноцінним м'ясним блюдом і готується відразу з гарніром. Смачного.

Схожі рецепти