М'ясний рулет в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Багато хто не уявляє їжу без м'яса. Якщо хочеться приготувати щось новеньке і смачне, тоді зверніть увагу на цей м'ясний рулет в духовці, який цілком можна подати і на святковий стіл.
Неймовірно смачний, пікантний і ароматний м'ясний рулет в духовці - це по-справжньому святкова страва.
- Корейка свиняча - 1.5 кілограма
- Сир - 200 грам
- Гриби - 300-350 грам
- Перецьь солодкий - 1 штука
- Часник - 2-4 зубчиків
- Зелена цибуля - 100 грам
- Гірчичний - 1-2 Ст. Ложок
- Перецьь горошком - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Сметана або майонез - 1 Ст. Ложка
- Біле вино - 100 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Як зробити м'ясний рулет в духовці? Для початку необхідно вимити і просушити корейку. Потім гострим ножем зробити невеликий надріз і акуратно розкрити шматочок.
2. Необхідно зробити також надрізи по боках шматочка, щоб вийшов рівний пласт. Потім акуратно надрізати м'ясо, не прорізаючи до кінця - це допоможе вбиратися соусу. За допомогою кухонного молоточка потрібно злегка відбити м'ясо.
3. Тепер отриманий шматочок можна посолити і поперчити за смаком. Змастити тонким шаром гірчиці або аджики. Поки відкласти м'ясо в сторону.
4. Болгарський перець необхідно вимити і очистити від насіння і хвостиків. Нарізати тонкими шматочками або кубиками.
5. Часник очистити і нарізати дрібними шматочками, можна видавити через прес.
6. Зелень вимити, просушити і подрібнити.
7. Сир натерти на середній або дрібній тертці.
8. Гриби вимити і нарізати невеликими шматочками. З'єднати все і ретельно перемішати.
9. Начинку викласти на м'ясо рівним шаром.
10. Акуратно згорнути рулет і туго його перев'язати. Викласти в форму для запікання.
11. В окремій мисочці з'єднати оливкову олію, перець горошком, сметану або майонез, а також додати вино.
12. Отриманим соусом полити рулет і відправити його в попередньо розігріту духовку мінімум на 1.5 годину. Щоб м'ясний рулет в духовці в домашніх умовах вийшов рум'яним, періодично потрібно поливати його соусом зверху.