М'ясний рулет, запечений в духовці
(покроковий рецепт з фото)
У пошуку нових ідей для святкового столу? Стандартні закуски вже злегка набридли? Пропоную вам на замітку дивно смачний і ароматний м'ясний рулет, запечений в духовці.
Приготувати м'ясний рулет, запечений в духовці, досить просто. Начинку для такого блюда можна кожен раз робити іншу, винаходячи нові смаку.
- М'ясо - 800 грам
- Сало - 50-100 грам (по бажанню)
- Сир - 150 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Горіхи - 150 грам
- Петрушка - 20 грам
- Цибулина - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Рецепт приготування м'ясного рулету, запеченого в духовці, вельми простий. Для початку необхідно вимити й обсушити м'ясо. Розрізати його так, щоб вийшов досить великий і рівний шматок (якщо шматочок м'яса не дуже рівний, тоді можна робити невеликі рулетики). Кухонним молоточком відбити м'ясо. Посолити і поперчити за смаком.
2. Сир необхідно нарізати тонкими шматочками, а при бажанні можна натерти на тертці. Сало також тоненько порізати. Якщо м'ясо жирне, то сало можна не додавати, а для більш пісного - це дуже важливий інгредієнт.
3. Нарізані сир і сало розподілити по всій поверхні м'яса. При бажанні також можна додати трохи подрібненого часнику.
4. У ступці або блендері необхідно подрібнити горіхи. Використовувати можна будь-які горіхи, які є під рукою (в даному випадку це волоські). Петрушку (можна додати і іншу зелень) вимити, просушити і також подрібнити. З'єднати горіхи, петрушку і вершкове масло. Ретельно перемішати до однорідної консистенції.
5. Горіхову пасту викласти рівним шаром. Акуратно згорнути рулет і туго перев'язати його.
6. Викласти рулет на деко. Цибулину і моркву очистити і нарізати досить великими шматочками. Розкласти їх на деко. Додати лавровий лист і трохи води або бульйону. Надіслати в попередньо розігріту духовку мінімум на 45 хвилин (якщо рулети великі, то випікатися вони можуть до двох годин). У процесі приготування м'ясний рулет, запечений в духовці в домашніх умовах, потрібно поливати м'ясним соком, який буде утворюватися на деку. Подавати рулет до столу гарячим, попередньо забравши нитки.