М'ясний пиріг з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Якщо хочеться побалувати близьких смачненьким, тоді зверніть увагу на цей м'ясний пиріг з дріжджового тіста. Ситний і дуже смачний, а головне - досить простий у приготуванні.
Домашній м'ясний пиріг з дріжджового тіста приготувати досить просто. Його можна не тільки подати до столу, але і взяти на пікнік або як перекус на роботу.
- Дріжджі - 5 грам
- Борошно - 300-350 грам
- Вода - 250 мілілітрів
- Рослинна олія - 60 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1 щіпка
- М'ясо - 500-600 грам
- Цибулина - 1 штука
- Перець - 1 щіпка
- Спеції - 1 щіпка
1. Як зробити м'ясний пиріг з дріжджового тіста? Все набагато простіше, ніж може здаватися на перший погляд. Для початку потрібно приготувати тісто. У невеликій ємності розвести дріжджі в 3 столових ложках теплої води. Додати дрібку цукру і трохи борошна. Накрити і залишити на 10-15 хвилин. Це потрібно для того, щоб дріжджі почали працювати. Результатом повинна бути утворилася на поверхні пінка (якщо вона не з'являється, значить дріжджі не годяться).
2. Поки дріжджі "прокидаються" в окремій ємності потрібно збити яйце з дрібкою солі. Додати рослинне масло і ретельно перемішати. В окрему ємність просіяти борошно і відправити туди дріжджі. Потім влити яєчно-масляну суміш і воду, що залишилася. Необхідно вимісити еластичне тісто, в якому не було б грудочок. Даний рецепт передбачає роботу з досить рідким тестом, щоб пиріг вийшов більш ніжним і повітряним. При бажанні можна додати більше борошна і вимісити досить круте тісто.
3. Тепер мисочку з тестом потрібно накрити рушником або плівкою і відправити в тепло хвилин на 40-45. За цей час тісто має підійти і збільшитися в обсязі десь в два рази.
4. Тим часом можна приступити до начинки. Цибулину очистити і нарізати дрібними кубиками. Надіслати на сковороду з добре розігрітим рослинним маслом і обсмажити до золотистого кольору. М'ясо вимити, просушити і пропустити через м'ясорубку. Додати фарш на сковороду, посолити і поперчити за смаком (при бажанні можна додати улюблені спеції або горішки). Готовий фарш зняти з вогню і остудити.
5. Руки змастити олією і перекласти приблизно три чверті тесту в форму для запікання. Потім викласти начинку. Це тісто настільки м'яке, що прекрасно піддається будь-яким діям.
6. Тістом потрібно закрити верх, ретельно розподіливши його над начинкою. Після цього процесу тесту потрібно трохи відпочити. Форму необхідно накрити і поставити в тепле місце на 10-15 хвилин.
7. Щоб дати можливість виходити пару в тесті потрібно зробити невеликі дірочки. Такого роду тісто досить швидко затягується, тому варто зафіксувати отвори (наприклад за допомогою макаронів). Тепер пиріг можна відправляти в попередньо розігріту духовку на 30-40 хвилин.
8. Коли почне утворюватися скоринка, можна змастити верх збитим яйцем або вершковим маслом. Готовий м'ясний пиріг з дріжджового тіста в домашніх умовах потрібно добре остудити, а після нарізати на порційні шматочки і подавати до столу.