Гарний пиріг з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Такий пиріг викличе фурор серед ваших гостей. Він вразить їх не тільки оригінальним видом, але і своїм смаком. Приготувати цей пиріг під силу будь-якій господині, адже зробити його дуже легко і просто!
Опис приготування:
Гарний, солодкий і смачний пиріг - саме таким кожна господиня хотіла б пригостити своїх рідних і друзів. І у вас це легко вийде, адже саме вам в помощь цей рецепт, в якому розказано і показано, як приготувати гарний пиріг з дріжджового тіста. Начинку для цього пирога можна взяти будь-яку: маковую, із сухофруктів, вареную сгущенку, сирну або будь-яку іншу за вашим бажанням. Головне, щоб начинка не була рідкою. Готуємо!
- Борошно пшеничне - 450 грам
- Молоко - 180 мілілітрів
- Яйця - 2 штуки
- Сухі дріжджі - 8 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукор - 2.5 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Nutella - 200 грам
У підігріте молоко всипаємо ложку цукру, сухі дріжджі і ложку борошна. Перемішуємо і залишаємо хвилин на 15-20.
Борошно змішати з сіллю і цукром, що залишився, додамо м'яке вершкове масло, ціле яйце і жовток від другого яйця.
І вливаємо молоко з дріжджами.
Замішуємо гладке тісто. Накриваємо рушником і ставимо в тепле місце хвилин на 30-40, нехай підійде.
Потім стіл злегка присипаємо борошном і ділимо тісто на 4 частини.
Розкачуємо кожну частину тесту в тонкий пласт.
Перекладаємо перший шар тіста на пергамент. Намічаємо розмір майбутнього пирога.
І намазуємо його тонким шаром"Нутеллою" , не виходячи за намічені межі.
Накриваємо другим шаром тіста, змащуємо. Потім - третій шар тіста, змащуємо і накриваємо останнім шаром.
І тепер обрізаємо зайве. Намети по центру склянкою коло.
І гострим ножем, намагаючись не розрізати пергамент, Я поділяю коло на 16 сегментів. Розрізаємо до кола, наміченого склянкою!
А тепер починаємо наводити красу. Беремо два сегмента і провертає їх в різні боки: один вліво, інший вправо. Можна повернути один раз, можна два.
Точно так же провертає всі інші пелюстки пирога. Злегка защипуємо краю двох пелюсток один з одним.
Змащуємо пиріг залишилися білком і залишаємо його хвилин на 20, нехай підніметься.
Потім випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 20. Перші 10 хвилин включите тільки нижній нагрівальний елемент.