Рецепт М'ясний бульйон фото

М'ясний бульйон
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
М'ясо
Дієтичне харчування , Вагітним і годуючим
На обід
Супи , Бульйони
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Невід'ємною частиною більшості перших страв є смачний м'ясний бульйон. Якщо у вашому кулінарному досвіді ще не було такого рецепта, тоді обов'язково варто звернути на нього увагу.

Опис приготування:

Наваристий м'ясний бульйон - блюдо досить універсальне. Його можна використовувати для приготування великої кількості перших страв, ситних соусів або подавати окремо. Якщо ви не знаєте, як правильно варити м'ясний бульйон, цей рецепт - для вас.

  • М'ясо на кістці - 500-600 грам
  • Цибулина - 1-2 штук
  • Морква - 1 штука
  • Лук-пориста - 1 штука
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Запашний перець - 2 штуки
  • Зелень - 10 грам
м'ясний бульйон - фото крок 1
1. Рецепт приготування м'ясного бульйону досить простий, і впоратися з ним може навіть новачок в кулінарії. Чим більше інгредієнтів буде використано, тим смачніше і ароматні вийде блюдо.
м'ясний бульйон - фото крок 2
2. Для початку необхідно вимити м'ясо і цілком відправити в каструлю. Ідеальний варіант для бульйону - це м'ясо з кісточкою. Налити в каструлю холодну воду і відправити на вогонь. Кришкою накривати не бажано.
м'ясний бульйон - фото крок 3
3. Коли вода почне закипати, на поверхні буде утворюватися піна. Її необхідно періодично прибирати шумівкою, щоб бульйон НЕ був мутний. Після закипання вогонь потрібно прибрати до мінімуму і залишити варитися бульйон приблизно на 1 час.
м'ясний бульйон - фото крок 4
4. По-справжньому смачним і ароматним бульйон роблять овочі. Морква необхідно вимити і очистити, порізати навпіл. Цибулину можна очистити або просто вимити і залишити в лушпинні (таким чином цибулю віддасть не тільки смак бульйону, але і колір). Зелена цибуля також вимити. Чудово підходить для бульйону також селера. Приблизно через годину в бульйон можна додати овочі. Також відправити туди вимитий лавровий лист і запашний перець.
м'ясний бульйон - фото крок 5
5. Десь до для 5-7 хвилин до готовності в бульйон можна додати вимиту свіжу зелень (найкраще туго зв'язати пучок, щоб потім легко можна було дістати його). Перед подачею м'ясний бульйон в домашніх умовах найкраще процідити, щоб прибрати зайвий жир і зробити його більш прозорим. У такій бульйон можна додати локшину, галушки або картопля.

Схожі рецепти