М'ясний бульйон
(покроковий рецепт з фото)
Невід'ємною частиною більшості перших страв є смачний м'ясний бульйон. Якщо у вашому кулінарному досвіді ще не було такого рецепта, тоді обов'язково варто звернути на нього увагу.
Наваристий м'ясний бульйон - блюдо досить універсальне. Його можна використовувати для приготування великої кількості перших страв, ситних соусів або подавати окремо. Якщо ви не знаєте, як правильно варити м'ясний бульйон, цей рецепт - для вас.
- М'ясо на кістці - 500-600 грам
- Цибулина - 1-2 штук
- Морква - 1 штука
- Лук-пориста - 1 штука
- Лавровий лист - 2 штуки
- Запашний перець - 2 штуки
- Зелень - 10 грам
1. Рецепт приготування м'ясного бульйону досить простий, і впоратися з ним може навіть новачок в кулінарії. Чим більше інгредієнтів буде використано, тим смачніше і ароматні вийде блюдо.
2. Для початку необхідно вимити м'ясо і цілком відправити в каструлю. Ідеальний варіант для бульйону - це м'ясо з кісточкою. Налити в каструлю холодну воду і відправити на вогонь. Кришкою накривати не бажано.
3. Коли вода почне закипати, на поверхні буде утворюватися піна. Її необхідно періодично прибирати шумівкою, щоб бульйон НЕ був мутний. Після закипання вогонь потрібно прибрати до мінімуму і залишити варитися бульйон приблизно на 1 час.
4. По-справжньому смачним і ароматним бульйон роблять овочі. Морква необхідно вимити і очистити, порізати навпіл. Цибулину можна очистити або просто вимити і залишити в лушпинні (таким чином цибулю віддасть не тільки смак бульйону, але і колір). Зелена цибуля також вимити. Чудово підходить для бульйону також селера. Приблизно через годину в бульйон можна додати овочі. Також відправити туди вимитий лавровий лист і запашний перець.
5. Десь до для 5-7 хвилин до готовності в бульйон можна додати вимиту свіжу зелень (найкраще туго зв'язати пучок, щоб потім легко можна було дістати його). Перед подачею м'ясний бульйон в домашніх умовах найкраще процідити, щоб прибрати зайвий жир і зробити його більш прозорим. У такій бульйон можна додати локшину, галушки або картопля.