Рецепт Міцний м'ясний бульйон фото

Міцний м'ясний бульйон
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Зелень , Яловичина , Кріп
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Супи , Бульйони
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Бульйон з яловичини і коренеплодів. Наваристий, ароматний і дуже смачний! Його можна використовувати для приготування борщів, супів або ж просто подати з зеленню і сухариками.

Опис приготування:

Для бульйону можна використовувати м'якоть і м'ясні частини з кісточкою. Кісточки надають навар і смак бульйону. Готове м'ясо можна використовувати для начинки в пироги або млинці. У бульйон додаємо коренеплоди і прянощі, які наповнять м'ясний бульйон апетитним ароматом і зроблять смак насиченим.

  • Яловичина - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Корінь пастернаку - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Корінь петрушки - 1 штука
  • Кріп - 1 пучок
  • Лавровий лист - 2-3 штук
  • Чорний перець - 5-7 штук
  • Кардамон - 1-2 штук
  • Сіль - 2 щіпки
  • Вода - 2 L
міцний м'ясний бульйон - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти для бульйону.
міцний м'ясний бульйон - фото крок 2
Яловичину нарізаємо великими шматками, промиваємо в холодній воді і кладемо в каструлю. Заливаємо холодною водою.
міцний м'ясний бульйон - фото крок 3
Перед закипанням утворюється піна, яку потрібно прибрати. Піна прибуватиме знову, але вже трохи світліше. Прибрати потрібно всю піну з поверхні бульйону. Далі готуємо бульйон на малому вогні близько 30 хвилин. Каструлю накриваємо кришкою і залишаємо невелику щілину.
міцний м'ясний бульйон - фото крок 4
Підготуємо коренеплоди. Морква, корінь петрушки і корінь селери розрізаємо на четвертинки.
міцний м'ясний бульйон - фото крок 5
Ріпчасту цибулю чистимо і залишаємо хвостик. Робимо глибокі надрізи як на фото.
міцний м'ясний бульйон - фото крок 6
Для смаку і аромату додамо лавровий лист, кардамон, чорний перець, сіль і стебла кропу.
міцний м'ясний бульйон - фото крок 7
У киплячий бульйон кладемо коренеплоди, цибуля, стебла кропу, сіль, перець, кардамон і лавровий лист. Готуємо, приблизно, 2 час на невеликому Вогні.
міцний м'ясний бульйон - фото крок 8
Бульон сварился. Потрібно перевірити готовність яловичини. Якщо м'ясо відділяється від кістки і легко прокочується виделкою, значить, воно готове.
міцний м'ясний бульйон - фото крок 9
Міцний м'ясний бульйон готовий. Подаємо гарячим, посипавши свіжим кропом. Смачного!

Схожі рецепти