Міцний м'ясний бульйон
(покроковий рецепт з фото)
Бульйон з яловичини і коренеплодів. Наваристий, ароматний і дуже смачний! Його можна використовувати для приготування борщів, супів або ж просто подати з зеленню і сухариками.
Для бульйону можна використовувати м'якоть і м'ясні частини з кісточкою. Кісточки надають навар і смак бульйону. Готове м'ясо можна використовувати для начинки в пироги або млинці. У бульйон додаємо коренеплоди і прянощі, які наповнять м'ясний бульйон апетитним ароматом і зроблять смак насиченим.
- Яловичина - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Корінь пастернаку - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Корінь петрушки - 1 штука
- Кріп - 1 пучок
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Чорний перець - 5-7 штук
- Кардамон - 1-2 штук
- Сіль - 2 щіпки
- Вода - 2 L
Підготуємо інгредієнти для бульйону.
Яловичину нарізаємо великими шматками, промиваємо в холодній воді і кладемо в каструлю. Заливаємо холодною водою.
Перед закипанням утворюється піна, яку потрібно прибрати. Піна прибуватиме знову, але вже трохи світліше. Прибрати потрібно всю піну з поверхні бульйону. Далі готуємо бульйон на малому вогні близько 30 хвилин. Каструлю накриваємо кришкою і залишаємо невелику щілину.
Підготуємо коренеплоди. Морква, корінь петрушки і корінь селери розрізаємо на четвертинки.
Ріпчасту цибулю чистимо і залишаємо хвостик. Робимо глибокі надрізи як на фото.
Для смаку і аромату додамо лавровий лист, кардамон, чорний перець, сіль і стебла кропу.
У киплячий бульйон кладемо коренеплоди, цибуля, стебла кропу, сіль, перець, кардамон і лавровий лист. Готуємо, приблизно, 2 час на невеликому Вогні.
Бульон сварился. Потрібно перевірити готовність яловичини. Якщо м'ясо відділяється від кістки і легко прокочується виделкою, значить, воно готове.
Міцний м'ясний бульйон готовий. Подаємо гарячим, посипавши свіжим кропом. Смачного!