Рецепт М'ясні чіпси фото

М'ясні чіпси
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Яловичина
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , Для дітей
Чіпси
Кількість порцій: 40
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

З цього рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати м'ясні чіпси. Тут використовується яловичина, але можна взяти баранину або лосине м'ясо. Це відмінна закуска до пива і просто незвичайні ласощі для м'ясоїдів.

Опис приготування:

Висушити м'ясні чіпси можна і в звичайній духовці. Для цього м'ясні шматочки потрібно розкласти на решітці. Духовку заздалегідь прогрійте до 70 градусів, вимкніть вогонь і тільки після цього ставте м'ясо сушитися. Причому дверцята доховкі треба тримати відкритою, щоб йшла хороша циркуляція повітря. Час такий сушки складає близько 24 годин. При цьому грати з м'ясом потрібно виймати у міру охолодження духовки, знову розігрівати її, вимикати вогонь і потім знову ставити туди м'ясо.

  • Яловичина - 1 кілограм
  • Вино червоне сухе - 0, 5 L
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Оцет бальзамічний - 3 Ст. Ложки
  • Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
  • Спеції - За смаком
м'ясні чіпси - фото крок 1
М'якоть яловичини добре вимийте і ретельно просушіть за допомогою паперових рушників. Тепер м'ясо потрібно нарізати гострим ножем на довгасті шматочки товщиною не більше сантиметра і довжиною близько 5 сантиметрів. У каструлю вилийте червоне вино, покладіть туди м'ясо і додайте улюблені спеції для м'яса, сіль, сіль, цукор, оцет. Зробіть прес і залиште м'ясо маринуватися на 10-12 годин.
м'ясні чіпси - фото крок 2
Після потрібного часу дістаньте шматочки м'яса з маринаду. Він нам більше не знадобиться. Потрібно обсушити м'ясо. Можна дати йому стекти на дуршлак, покласти на решітку з духовки або ж покласти на підставку для овощесушілкі.
м'ясні чіпси - фото крок 3
Тепер прийшов час сушити м'ясо. Це можна робити в духовці, але мені зручніше використовувати овощесушілку. Розкладіть шматочки подалі один від одного на піддони овощесушілкі, поставте її апарат працювати на годину при температурі 55 градусів.
м'ясні чіпси - фото крок 4
Через годину встановіть температуру на 40 градусів і продовжуйте сушити м'ясо близько 10-12 годин. Періодично його можна перевертати. Готове м'ясо можна вживати відразу, а можна зберігати в скляних банках з щільними кришками.

Схожі рецепти