М'ясні чіпси
(покроковий рецепт з фото)
З цього рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати м'ясні чіпси. Тут використовується яловичина, але можна взяти баранину або лосине м'ясо. Це відмінна закуска до пива і просто незвичайні ласощі для м'ясоїдів.
Висушити м'ясні чіпси можна і в звичайній духовці. Для цього м'ясні шматочки потрібно розкласти на решітці. Духовку заздалегідь прогрійте до 70 градусів, вимкніть вогонь і тільки після цього ставте м'ясо сушитися. Причому дверцята доховкі треба тримати відкритою, щоб йшла хороша циркуляція повітря. Час такий сушки складає близько 24 годин. При цьому грати з м'ясом потрібно виймати у міру охолодження духовки, знову розігрівати її, вимикати вогонь і потім знову ставити туди м'ясо.
- Яловичина - 1 кілограм
- Вино червоне сухе - 0, 5 L
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оцет бальзамічний - 3 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком

М'якоть яловичини добре вимийте і ретельно просушіть за допомогою паперових рушників. Тепер м'ясо потрібно нарізати гострим ножем на довгасті шматочки товщиною не більше сантиметра і довжиною близько 5 сантиметрів. У каструлю вилийте червоне вино, покладіть туди м'ясо і додайте улюблені спеції для м'яса, сіль, сіль, цукор, оцет. Зробіть прес і залиште м'ясо маринуватися на 10-12 годин.

Після потрібного часу дістаньте шматочки м'яса з маринаду. Він нам більше не знадобиться. Потрібно обсушити м'ясо. Можна дати йому стекти на дуршлак, покласти на решітку з духовки або ж покласти на підставку для овощесушілкі.

Тепер прийшов час сушити м'ясо. Це можна робити в духовці, але мені зручніше використовувати овощесушілку. Розкладіть шматочки подалі один від одного на піддони овощесушілкі, поставте її апарат працювати на годину при температурі 55 градусів.

Через годину встановіть температуру на 40 градусів і продовжуйте сушити м'ясо близько 10-12 годин. Періодично його можна перевертати. Готове м'ясо можна вживати відразу, а можна зберігати в скляних банках з щільними кришками.