Лляної хліб
(покроковий рецепт з фото)
Хліб з лляної борошном виходить дуже м'який і смачний. Якщо у Вас є хлібопічка, то процес його приготування не складе ніяких труднощів. Спробуйте! Він відмінно підходить до перших страв.
Готовому хлібу треба обов'язково дати охолонути і відлежатися. Найкраще його приготувати з вечора і прибрати на ніч в пакет. Таким чином, вранці він буде відмінно різатися. Пригощайтеся!
- Борошно лляне - 80 грам
- Борошно пшеничне - 270 грам
- Вода - 280 грам
- Сіль - 1 чайних ложок
- Цукор - 2 чайних ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Дріжджі сухі швидкорозчинні - 7 грам
- Різні насіння - 100 грам (насіння, кунжут, Насіння льону та ін.)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
В чашу хлібопічки налийте воду і рослинне масло. Додайте сіль і цукор.
Додайте два види борошна і дріжджі. Насіння покладіть в спеціальний відсік. Якщо такого немає, то теж до борошна.
Увімкніть основний режим (у мене 2 годину 50 хв). Колір середній, вага 750 г.
Готовий хліб остудіть в рушник.
Смачного!
Смачного!