Літній компот з вишні
(покроковий рецепт з фото)
Любителям напоїв з ягід сподобається простий рецепт, як приготувати річний компот з вишні. Вийде відмінний напій, який чудово втамує спрагу в спекотний літній день.
Вишня - універсальна ягода. Її можна заморожувати, консервувати, перетирати з цукром, використовувати для варіння компоту або варення. Вишню для компоту необхідно добре вимити, перебрати від червивих ягід і очистити від плодоніжок. В залежності від того, яку солодкість ви любите, можна додати більше або менше цукру, також компот не зіпсують і інші фрукти.
- Вода - 3 L
- Вишні свіжі - 1, 5 склянки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
1
Відбираємо для компоту тільки стиглі і хороші вишні. Очищаємо їх від плодоніжки і ретельно промиваємо під водою (кісточки видаляти не потрібно).
2
У каструлю наливаємо воду і доводимо до кипіння. Всипаємо в киплячу воду вишні, додаємо цукор і чекаємо, коли закипить.
3
Як тільки суміш закипіла, зменшуємо вогонь і чекаємо ще п'ять хвилин, потім знімаємо з вогню, накриваємо кришкою і даємо йому настоятися.
4
Охолоджуємо готовий компот, розливаємо його по склянках - і можна насолоджуватися. Смачного!
5
Для більш цікавого смаку можна додати до вишні різних фруктів. А якщо хочете більш насичений вишневий смак, можна всипати більше ягід.