Компот з вишні та малини
(покроковий рецепт з фото)
Компот з вишні та малини можна заготовити на зиму, щоб насолоджуватися смачним і корисним напоєм не тільки влітку, але й цілий рік. Він корисний для здоров'я і багатий вітамінами.
Компот з фруктів з кісточками можна зберігати один рік. Якщо ж ви плануєте його зберігати довше, то перед тим як готувати напій, кісточки з персиків та вишень слід видалити. Щоб дізнатися, як приготувати компот з вишні та малини, прочитайте цей рецепт.
- Персики - 5 штук
- Вишня - 1 Склянка
- Малина - 1, 5 склянки
- Цукор - 300 грам
Малину, вишні та персики ретельно вимийте. У вишні видаліть плодоніжки.
Простерилизуйте трехлитровую банку. Викладіть на її дно спочатку персики, щоб вони не придавили ягоди, а потім додайте малину і вишні.
Засипте цукром персики, вишню і малину. Перемішувати не потрібно.
Потім залийте ягоди і фрукти окропом так, щоб банку заповнилася на одну третину. Таким чином вона не лопне під впливом високої температури.
Потім залийте банку окропом повністю, поставте у велику каструлю з водою і стерилізують десять хвилин на повільному вогні. Закрутіть банку кришкою і залиште до повного охолодження.