Варення з малини і вишні
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви однаково сильно любите і вишню, і малину, то вам необов'язково готувати варення з них окремо, адже поєднавши ці дві ягоди в улюблених ласощах, ви отримаєте неповторний яскравий смак.
Насправді, коли язик заходить про заготовках і їх приготуванні, то тут ви сміливо можете включити фантазію і придумати свої власні неповторні поєднання, адже ніяких кордонів в цій справі немає. Ось, допустимо, ви любите малину і вишню, ну так об'єднайте їх і приготуйте варення з малини і вишні в домашніх умовах. Не треба боятися, що у вас щось не вийде або варення вийде несмачне, повірте мені, таке поєднання дуже навіть вдале, і ці дві ягоди відмінно доповнюють один одного. Так що сміливо приступайте до справи, а щоб вам було простіше з усім впоратися, я допоможу вам і детально розповім, як закатати варення з малини і вишні швидко і просто.
1) Насамперед ретельно перебираємо ягоди, викидаємо червиві, видаляємо непотрібне сміття, промиваємо їх, витягаємо з вишні кісточки.
2) У каструлі змішуємо цукор і воду і ставимо на вогонь. Нагріваємо масу, помішуючи, до повного розчинення цукру і готуємо сироп.
3) Викладаємо ягоди в глибоку каструлю або таз і заливаємо киплячим сиропом, залишаємо їх у такому вигляді на 4-5 годин, можна на ніч.
4) Потім ставимо ягідну масу на вогонь і варимо вариво до повної готовності хвилин 20-25.
5) Гаряче варення розкладаємо по стерилізованим баночках і закриваємо їх кришками.
Смак у такого варення виходить дуже цікавий і незвичайний, і чим довше ви його будете варити, тим густішим і солодший воно вийде. Смачного!
- Вишня - 1 кілограм (інгредієнти на 1, 8 Литров готового продукта)
- Малина - 400 грам
- Цукор - 1, 5 кілограма
- Вода - 250 грам
1) Насамперед ретельно перебираємо ягоди, викидаємо червиві, видаляємо непотрібне сміття, промиваємо їх, витягаємо з вишні кісточки.
2) У каструлі змішуємо цукор і воду і ставимо на вогонь. Нагріваємо масу, помішуючи, до повного розчинення цукру і готуємо сироп.
3) Викладаємо ягоди в глибоку каструлю або таз і заливаємо киплячим сиропом, залишаємо їх у такому вигляді на 4-5 годин, можна на ніч.
4) Потім ставимо ягідну масу на вогонь і варимо вариво до повної готовності хвилин 20-25.
5) Гаряче варення розкладаємо по стерилізованим баночках і закриваємо їх кришками.
Смак у такого варення виходить дуже цікавий і незвичайний, і чим довше ви його будете варити, тим густішим і солодший воно вийде. Смачного!