Літній борщ
(покроковий рецепт з фото)
Літній борщ тим і відрізняється від традиційного, що готується зі свіжого врожаю овочів: використовуються стиглі помідори, солодкий перець, річний сорт капусти, морквини і цибулі. Блюдо вийде дуже смачним!
Приготувати річний борщ зможе будь-яка господиня, досить буде в сезон купити свіжих овочів. Такий борщ можна варити як з м'ясом, так і без. З овочів візьміть річний набір з картоплі, капусту річного врожаю, свіжих помідорів, буряка, морквини і цибулі.
- Капуста - 350 грам (білокачанна)
- М'ясо куряче - 250-300 грам
- Картопля - 300-400 грам
- Буряк - 100 грам
- Вода - 3, 5 L
- Морквина - 80 грам
- Цибуля ріпчаста - 80 грам
- Помідори - 200 грам
- Болгарський перець - 1 штука
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Лавровий лист - 1 штука
- Зелень - За смаком
Підготуйте інгредієнти для приготування річного борщу.
Зваріть курячий бульйон. Опустіть вимите м'ясо в каструлю з водою, доведіть до кипіння і варіть бульйон на повільному вогні 30 хвилин. В кінці варіння додайте сіль за смаком. М'ясо можна дістати, остудити і відокремити від кісток. Для бульйону можна використовувати як курку, так і інше м'ясо. Втім річний борщ можна варити і зовсім без м'яса, тільки на овочах.
Додайте в бульйон картоплю, нарізаний брусочками і варіть 10 хвилин.
Додайте в борщ нашатковану капусту і варіть ще 5-7 хвилин.
Натріть на тертці почищену буряк.
Морквину натріть на тертці, а цибулю наріжте тонкими півкільцями.
Болгарський перець почистіть від насіння і наріжте смужками.
Свіжі помідори натріть на тертці.
Обсмажте на олії буряк, цибулю і моркву.
Влийте томатне пюре і додайте перець. Гасіть овочі 5-7 хвилин. Овочева смажена готова.
Всипте в борщ овочеву пережарку, додайте шматочки м'яса, лавровий листок і варіть ще 3-4 хвилини. Додайте за смаком чорний перець. Готовому борщу дайте настоятися під кришкою 15-20 хвилин.
Розлийте річний борщ в тарілки, присипте свіжою зеленню. Смачного!