Рецепт Літній борщ фото

Літній борщ
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк, Овочі
Вегетаріанське харчування
На обід, Літні
Борщ, Супи

Літній борщ тим і відрізняється від традиційного, що готується зі свіжого врожаю овочів: використовуються стиглі помідори, солодкий перець, річний сорт капусти, морквини і цибулі. Блюдо вийде дуже смачним!

Приготувати річний борщ зможе будь-яка господиня, досить буде в сезон купити свіжих овочів. Такий борщ можна варити як з м'ясом, так і без. З овочів візьміть річний набір з картоплі, капусту річного врожаю, свіжих помідорів, буряка, морквини і цибулі.

  • Капуста - 350 грам (білокачанна)
  • М'ясо куряче - 250-300 грам
  • Картопля - 300-400 грам
  • Буряк - 100 грам
  • Вода - 3, 5 L
  • Морквина - 80 грам
  • Цибуля ріпчаста - 80 грам
  • Помідори - 200 грам
  • Болгарський перець - 1 штука
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Чорний перець - За смаком
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Зелень - За смаком
літній борщ - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування річного борщу.
літній борщ - фото крок 2
Зваріть курячий бульйон. Опустіть вимите м'ясо в каструлю з водою, доведіть до кипіння і варіть бульйон на повільному вогні 30 хвилин. В кінці варіння додайте сіль за смаком. М'ясо можна дістати, остудити і відокремити від кісток. Для бульйону можна використовувати як курку, так і інше м'ясо. Втім річний борщ можна варити і зовсім без м'яса, тільки на овочах.
літній борщ - фото крок 3
Додайте в бульйон картоплю, нарізаний брусочками і варіть 10 хвилин.
літній борщ - фото крок 4
Додайте в борщ нашатковану капусту і варіть ще 5-7 хвилин.
літній борщ - фото крок 5
Натріть на тертці почищену буряк.
літній борщ - фото крок 6
Морквину натріть на тертці, а цибулю наріжте тонкими півкільцями.
літній борщ - фото крок 7
Болгарський перець почистіть від насіння і наріжте смужками.
літній борщ - фото крок 8
Свіжі помідори натріть на тертці.
літній борщ - фото крок 9
Обсмажте на олії буряк, цибулю і моркву.
літній борщ - фото крок 10
Влийте томатне пюре і додайте перець. Гасіть овочі 5-7 хвилин. Овочева смажена готова.
літній борщ - фото крок 11
Всипте в борщ овочеву пережарку, додайте шматочки м'яса, лавровий листок і варіть ще 3-4 хвилини. Додайте за смаком чорний перець. Готовому борщу дайте настоятися під кришкою 15-20 хвилин.
літній борщ - фото крок 12
Розлийте річний борщ в тарілки, присипте свіжою зеленню. Смачного!

Схожі рецепти