Рецепт Літній борщ з молодою капустою фото

Літній борщ з молодою капустою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Капуста , Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід
Супи
Кількість порцій: 3-5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

З молодої капусти борщ виходить особливо смачним. Її не потрібно варити довго, а лише довести до кипіння і зняти з вогню. Літній борщ з молодою капустою - ідеальний обід для всієї родини, включаючи дітей.

Опис приготування:

З молодою капустою борщ виходить ніжним і по-особливому ароматним. Разом із зеленню і помідорами виходить справжній тандем смаку. Такий борщ за смаком відрізняється від"зимового" , але він не менш смачний і ароматний. У сезон свіжих овочів можна не приготувати цю страву для всієї родини. Навіть дітки із задоволенням його їдять!

  • Яловичина - 300 грам (або будь-яке м'ясо для бульйону)
  • Картопля - 2-3 штуки
  • Цибуля - 1 штук
  • Морква - 1 штук
  • Капуста - 200 грам
  • Томатна паста - 40 грам
  • Помідори - 1 штук
  • Рослинна олія - За смаком (для смаження)
  • Зелень - За смаком
літній борщ з молодою капустою - фото крок 1
1. Для бульйону я вирішила взяти яловичину на кістці. Вариться вона не менш 1, 5 годин, але на цьому м'ясі (на мою думку) борщ виходить найсмачнішим. Заливаємо м'ясо холодною водою, доводимо до кипіння, знімаємо піну. Солимо, приправляємо до смаку і варимо на слабкому вогні.
літній борщ з молодою капустою - фото крок 2
2. Коли м'ясо буде готове, відправляємо в бульйон нарізану картоплю. Доводимо до кипіння, а самі приступаємо до підсмаженні.
літній борщ з молодою капустою - фото крок 3
3. Нарізаємо цибулю та моркву, відправляємо смажитися на рослинній олії.
літній борщ з молодою капустою - фото крок 4
4. Додаємо помідори (у мене залишалися заморожені) або морс.
літній борщ з молодою капустою - фото крок 5
5. Якщо додати один морс, то борщ вийде кислуватим (я тоді додаю трохи цукру), тому я вводжу і томатну пасту.
літній борщ з молодою капустою - фото крок 6
6. Даємо томатній пасті трохи обсмажити, після чого заливаємо водою і доводимо до кипіння. Якщо хочете насиченості, додайте в піджарку буряк.
літній борщ з молодою капустою - фото крок 7
7. Відправивши піджарку в бульйон наріжте капусту. Її будемо вводити разом із зеленню в самому кінці.
літній борщ з молодою капустою - фото крок 8
8. Коли картопля буде готовий саме час додавати зелень і капусту. М'ясо можете подавати окремо, а можна нарізати і відправити в цей момент назад в бульйон. Доведіть до кипіння, provara 1 хвилину і знімайте з вогню.
літній борщ з молодою капустою - фото крок 9
9. Перед подачею не забудьте додати сметану або майонез.

Схожі рецепти