Літній борщ з молодою капустою
(покроковий рецепт з фото)
З молодої капусти борщ виходить особливо смачним. Її не потрібно варити довго, а лише довести до кипіння і зняти з вогню. Літній борщ з молодою капустою - ідеальний обід для всієї родини, включаючи дітей.
З молодою капустою борщ виходить ніжним і по-особливому ароматним. Разом із зеленню і помідорами виходить справжній тандем смаку. Такий борщ за смаком відрізняється від "зимового", але він не менш смачний і ароматний. У сезон свіжих овочів можна не приготувати цю страву для всієї родини. Навіть дітки із задоволенням його їдять!
- Яловичина - 300 грам (або будь-яке м'ясо для бульйону)
- Картопля - 2-3 штуки
- Цибуля - 1 штук
- Морква - 1 штук
- Капуста - 200 грам
- Томатна паста - 40 грам
- Помідори - 1 штук
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
- Зелень - За смаком
1. Для бульйону я вирішила взяти яловичину на кістці. Вариться вона не менш 1, 5 годин, але на цьому м'ясі (на мою думку) борщ виходить найсмачнішим. Заливаємо м'ясо холодною водою, доводимо до кипіння, знімаємо піну. Солимо, приправляємо до смаку і варимо на слабкому вогні.
2. Коли м'ясо буде готове, відправляємо в бульйон нарізану картоплю. Доводимо до кипіння, а самі приступаємо до підсмаженні.
3. Нарізаємо цибулю та моркву, відправляємо смажитися на рослинній олії.
4. Додаємо помідори (у мене залишалися заморожені) або морс.
5. Якщо додати один морс, то борщ вийде кислуватим (я тоді додаю трохи цукру), тому я вводжу і томатну пасту.
6. Даємо томатній пасті трохи обсмажити, після чого заливаємо водою і доводимо до кипіння. Якщо хочете насиченості, додайте в піджарку буряк.
7. Відправивши піджарку в бульйон наріжте капусту. Її будемо вводити разом із зеленню в самому кінці.
8. Коли картопля буде готовий саме час додавати зелень і капусту. М'ясо можете подавати окремо, а можна нарізати і відправити в цей момент назад в бульйон. Доведіть до кипіння, provara 1 хвилину і знімайте з вогню.
9. Перед подачею не забудьте додати сметану або майонез.