Оладки з молодою кропивою
(покроковий рецепт з фото)
У кропиві міститься багато корисних речовин. А вміст вітаміну С більше, ніж в лимонах або яблуках. У складі листя кропиви є і органічні кислоти, зміцнюють імунітет. Kushaem корисно!
Подавайте готові оладки зі сметаною в гарячому вигляді. Оладки з молодою кропивою можна зробити не тільки солоними, але і солодкими. Просто збільште кількість цукру і зменшите кількість солі, тоді і зелень підберіть відповідно. Я б прибрала петрушку і кріп з солодких оладок, а кропиви покладіть трохи більше. Хай щастить!
- Кефір - 500 мілілітрів
- Яйце - 2-3 штук
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1-2 Щепоток
- Сіль - 0.3 чайних ложки
- Борошно пшеничне вищого ґатунку - 2 склянки
- Кропива, кріп, петрушка - 150 грам
- Rafinirovannoe масло - 3-4 Ст. Ложок (для смаження оладок)
Підготуйте продукти для оладок. Всю зелень ретельно вимийте. З кропивою будьте обережні, краще надягти гумові рукавички.
У кефір додайте яйця, пару пучок цукру і сіль, перець чорний мелений додавайте за бажанням. Перемішайте.
Всипте просіяне борошно, заздалегідь змішану з розпушувачем. Віночком доведіть тісто до однорідності.
Дрібно поріжте всю зелень, в тому числі і кропиву. Обшпарювати для оладок її не потрібно, в процесі смаження вона втратить свою "колючість" .
Додайте зелень в тісто, гарненько перемішайте. Тісто до смаження готове.
Розігрійте антипригарним сковороду, влийте трішки олії, столовою ложкою викладайте тісто. Смажте до рум'яної скоринки.
Обсмажте з іншого боку. Готові оладки зніміть з вогню.
Оладки з молодою кропивою готові! Смачного!