Літній борщ з кабачками
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування річного борщу з кабачками. Легке і смачне вегетаріанське блюдо.
Експериментуючи з приготуванням традиційного борщу виходить нове смачна страва. Велика кількість корисних свіжих овочів роблять борщ дуже смачним.
- Рослинної олії - 100 мілілітрів
- Перець чилі - 1/2 штуки
- Перець мелений і сіль - - За смаком
- Часник - 2 зубчики
- Кабачки - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Томати - 2 штуки
- Буряк - 2 штуки
- Капуста - 200 грам
- Картопля - 500 грам
- Морква - 2 штуки
1. В першу чергу очищаємо і нарізаємо моркву, кружечками нашаткувати тоненько молодої капусти. Щоб страва не вийшло не корисним і несмачним - головне не перетримувати молоді овочі при варінні. У киплячу воду кидаємо капусту і моркву.
2. Чистимо і нарізаємо картоплю. Для зменшення крохмалю в картоплі його необхідно добре помити. Тільки закипить капуста додаємо картоплю. Вогонь зменшити і готуємо піджарку. Очищаємо і нарізаємо цибулю маленькими шматочками. Чистимо і дрібно ріжемо соломкою або ж кубиками другу морква. У друшляку промиваємо буряк. Вода повинна стекти.
3. Розігріваємо олію, passiruem цибулю, додаємо буряк і морква тушкуємо, постійно помішуючи хвилин 5. Після додаємо сік лимона, для закриття кольору буряка, не даючи їй фарбувати інші овочі.
4. Тепер треба вимити кабачок і нарізаємо великими шматочками. В іншу сковороду вливаємо олію, розігріваємо, додаємо кабачки, і на маленькому вогні з закритою кришкою тушкуємо хвилин 5. Весь час помішувати.
5. Тепер слід дрібно порізати зелень, так само дрібно ріжемо часник і чилі. Томати моєму, воді даємо стекти, і ріжемо їх на часточки. Звичайно, можна різати і кубиками.
6. Як тільки картопля стає м'яким додаємо кабачки в борщ. Туди ж йде піджарка з томатів зелені моркви цибулі та часнику. Перчимо солимо і залишаємо на маленькому вогні приблизно 2-3 хвилини. Блюдо готово.