Листковий яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
З чого роблять листкові пироги? З листкового тіста? помиляєтеся. Насправді з усього. А назва у нього таке тому, що складається він з шарів. Мій пиріг з лаваша, з яблуком і корицею.
Готувати пироги можна не тільки з тіста, але і з лаваша. Лаваш дозволяє робити не тільки закусочні страви, але і десерти. Один з таких представлений вашій увазі. Ви з легкістю зможете приготувати його, слідуючи моїм рецептом, як приготувати листковий яблучний пиріг.
- Лаваш - 2 штуки
- Яблука - 4-5 штук
- Вершкове масло - 50 грам
- Обкладинка - За смаком
- Молоко - 250 мілілітрів
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 250 грам(3 ст. Ложки для начинки, 4-5 ст. Ложок для яєчної маси)
Солодкі червоні яблука нарізаємо кубиками. Шкірку можна знімати, а можна і ні. Червона шкурка яблука надає начинці колір. Яблука ми будемо гасити. Вони пустять сік і додадуть начинці яскравість.
У мисочці збийте молоко з яйцями. Додайте цукор, знову збийте.
У сковороді розтопіть 50 г. Вершкового масла. Викладіть яблука, посипте їх цукром.
Карамелізіруется яблука. Помішуйте. Яблука пустять сік, і він, з'єднавшись з цукром, перетвориться на карамель. Додайте мелену корицю.
Форму для запікання змастіть вершковим маслом. На дно форми викладіть шматочки лаваша, застеливши все дно форми.
Викладіть частина яблук. Розподіліть яблука по лаваш.
Влийте трохи яєчно-молочний маси.
Накрийте новим шаром лаваша. Повторіть шари пирога.
Сформуйте пиріг повністю. Останнім шаром повинен бути лаваш, политий яєчно-молочної масою.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте пиріг до готовності (25 хвилин). Дістаньте пиріг з духовки. Злегка остудіть його. Зніміть форму. Перенесіть ніжний пиріг на блюдо і подайте до столу.