Листковий салат зі смаженою куркою і яблуком
(покроковий рецепт з фото)
Курку часто використовують для приготування закусок, випічки, салатів та іншого. Завдяки їй блюдо стане ситніше, тому пропоную рецепт, як приготувати листковий салат зі смаженою куркою і яблуком.
Такий салат виглядає дуже ефектно. Вся принадність у тому, що його можна зберігати протягом декількох днів. Він легкий, але в той же час ситний і поживний. Набір продуктів для його приготування досить незвичайний, але вони добре поєднуються між собою. Для цієї страви курку попередньо обсмажую на грилі без масла.
1. Курячі філе мою і витираю насухо, потім обсмажую на сковороді-гриль. Остуджують м'ясо і нарізаю невеликими кубиками. Пекінську капусту мою і нарізаю великими кубиками, яблуко мою і нарізаю кубиком, виноград мою і розрізаю навпіл, стебла селери мою і нарізаю півкільцями.
2. Насамперед наливаю в банку вершковий соус, наступним шаром кладу порізаний селера.
3. Поверх селери кладу куряче м'ясо, яблука і виноград.
4. Останнім шаром викладаю пекінську капусту (якщо використовую зелень, то кладу і її).
5. Волоські горіхи використовую для прикраси, тому укладаю їх на самий верх.
6. Закриваю банку кришкою і відправляю на зберігання в холодильник, наш салат готовий до вживання.
Що, салатик подається в банку, це виглядає трохи дивно, але дійсно красиво. Оскільки всі інгредієнти відразу не змішуються між собою і з соусом, салат зберігається довше звичайного.
- Куряче філе - 2 штуки
- Пекінська капуста - 1 штука
- Яблуко - 3 штуки
- Селера - 2 штуки (стебло)
- Виноград без кісточок - 0, 5 кілограма
- Грецькі горіхи - 1 Склянка
- Вершковий соус - 200 мілілітрів
1. Курячі філе мою і витираю насухо, потім обсмажую на сковороді-гриль. Остуджують м'ясо і нарізаю невеликими кубиками. Пекінську капусту мою і нарізаю великими кубиками, яблуко мою і нарізаю кубиком, виноград мою і розрізаю навпіл, стебла селери мою і нарізаю півкільцями.
2. Насамперед наливаю в банку вершковий соус, наступним шаром кладу порізаний селера.
3. Поверх селери кладу куряче м'ясо, яблука і виноград.
4. Останнім шаром викладаю пекінську капусту (якщо використовую зелень, то кладу і її).
5. Волоські горіхи використовую для прикраси, тому укладаю їх на самий верх.
6. Закриваю банку кришкою і відправляю на зберігання в холодильник, наш салат готовий до вживання.
Що, салатик подається в банку, це виглядає трохи дивно, але дійсно красиво. Оскільки всі інгредієнти відразу не змішуються між собою і з соусом, салат зберігається довше звичайного.