Рецепт Листковий салат зі смаженою куркою і яблуком фото

Листковий салат зі смаженою куркою і яблуком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Фрукти, Курка, Куряче філе, Яблука
Вегетаріанське харчування, ПП рецепти, Пісні страви
На обід, На вечерю
Салати

Курку часто використовують для приготування закусок, випічки, салатів та іншого. Завдяки їй блюдо стане ситніше, тому пропоную рецепт, як приготувати листковий салат зі смаженою куркою і яблуком.

Такий салат виглядає дуже ефектно. Вся принадність у тому, що його можна зберігати протягом декількох днів. Він легкий, але в той же час ситний і поживний. Набір продуктів для його приготування досить незвичайний, але вони добре поєднуються між собою. Для цієї страви курку попередньо обсмажую на грилі без масла.

1. Курячі філе мою і витираю насухо, потім обсмажую на сковороді-гриль. Остуджують м'ясо і нарізаю невеликими кубиками. Пекінську капусту мою і нарізаю великими кубиками, яблуко мою і нарізаю кубиком, виноград мою і розрізаю навпіл, стебла селери мою і нарізаю півкільцями.

2. Насамперед наливаю в банку вершковий соус, наступним шаром кладу порізаний селера.

3. Поверх селери кладу куряче м'ясо, яблука і виноград.

4. Останнім шаром викладаю пекінську капусту (якщо використовую зелень, то кладу і її).

5. Волоські горіхи використовую для прикраси, тому укладаю їх на самий верх.

6. Закриваю банку кришкою і відправляю на зберігання в холодильник, наш салат готовий до вживання.

Що, салатик подається в банку, це виглядає трохи дивно, але дійсно красиво. Оскільки всі інгредієнти відразу не змішуються між собою і з соусом, салат зберігається довше звичайного.


  • Куряче філе - 2 штуки
  • Пекінська капуста - 1 штука
  • Яблуко - 3 штуки
  • Селера - 2 штуки (стебло)
  • Виноград без кісточок - 0, 5 кілограма
  • Грецькі горіхи - 1 Склянка
  • Вершковий соус - 200 мілілітрів
Такий салат виглядає дуже ефектно. Вся принадність у тому, що його можна зберігати протягом декількох днів. Він легкий, але в той же час ситний і поживний. Набір продуктів для його приготування досить незвичайний, але вони добре поєднуються між собою. Для цієї страви курку попередньо обсмажую на грилі без масла.

1. Курячі філе мою і витираю насухо, потім обсмажую на сковороді-гриль. Остуджують м'ясо і нарізаю невеликими кубиками. Пекінську капусту мою і нарізаю великими кубиками, яблуко мою і нарізаю кубиком, виноград мою і розрізаю навпіл, стебла селери мою і нарізаю півкільцями.

2. Насамперед наливаю в банку вершковий соус, наступним шаром кладу порізаний селера.

3. Поверх селери кладу куряче м'ясо, яблука і виноград.

4. Останнім шаром викладаю пекінську капусту (якщо використовую зелень, то кладу і її).

5. Волоські горіхи використовую для прикраси, тому укладаю їх на самий верх.

6. Закриваю банку кришкою і відправляю на зберігання в холодильник, наш салат готовий до вживання.

Що, салатик подається в банку, це виглядає трохи дивно, але дійсно красиво. Оскільки всі інгредієнти відразу не змішуються між собою і з соусом, салат зберігається довше звичайного.

Схожі рецепти