Листковий пиріг з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Це - мій улюблений рецепт листкового пирога з яблуками. Він - дуже простий. Яблука для пирога підійдуть будь-які. Чим солодший яблучка, тим солодше вийде і пиріг. Насолоджуватися ним можна буде вже через годину.
Коли хочеться чогось соковитого, хрусткого, яблучного, я печу листковий пиріг з яблуками. Він відмінно виходить на дачі, особливо восени. Після обіду я йду збирати впали яблука, замішую тісто і до вечора вся родина на веранді насолоджується пирогом з чаєм. Мені подобаються більше кислі і щільні яблука, але можна заважати сорту.
Як приготувати листковий пиріг з яблуками?
1. У мисці перемішайте борошно, розпушувач для тіста і цукор.
2. Натріть холодне масло на крупній тертці і додайте його до суміші з борошна, цукру і розпушувача.
3. Руками розітріть тісто до утворення пісочної крихти.
4. Яблука промийте, очистіть від шкірки, плодоніжок і сердцевінок. Наріжте тонкими скибочками.
5. У форму для випічки викладіть половину тіста-піщаної крихти. Я під тісто завжди ложу аркуш паперу для випічки. Зверху викладіть яблука, присипте їх корицею (можна сумішшю кориці з цукром). На яблука - що залишилася піщану крихту.
6. Надсилайте форму з пирогом в розігріту до 200 градусів духовку на хвилин 40-годину. Я зазвичай відламують шматочок і пробую.
Листковий пиріг з яблуками подавайте з кулькою морозива або чаєм.
Смачного!
- Борошно - 2 склянки
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 100 грам
- Розпушувач для тіста - 1 Ст. Ложка
- Яблука - 4 штуки
- Обкладинка - 1-2 чайних ложок
Як приготувати листковий пиріг з яблуками?
1. У мисці перемішайте борошно, розпушувач для тіста і цукор.
2. Натріть холодне масло на крупній тертці і додайте його до суміші з борошна, цукру і розпушувача.
3. Руками розітріть тісто до утворення пісочної крихти.
4. Яблука промийте, очистіть від шкірки, плодоніжок і сердцевінок. Наріжте тонкими скибочками.
5. У форму для випічки викладіть половину тіста-піщаної крихти. Я під тісто завжди ложу аркуш паперу для випічки. Зверху викладіть яблука, присипте їх корицею (можна сумішшю кориці з цукром). На яблука - що залишилася піщану крихту.
6. Надсилайте форму з пирогом в розігріту до 200 градусів духовку на хвилин 40-годину. Я зазвичай відламують шматочок і пробую.
Листковий пиріг з яблуками подавайте з кулькою морозива або чаєм.
Смачного!