Листковий штрудель з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні пропоную звернути увагу на соковитий солодкий пиріг з фруктовою начинкою! Готується він дуже швидко, оскільки з покупного тесту. Я розповім, як приготувати листковий штрудель з яблуками!
Смачна ніжна випічка з ароматом яблука і кориці ну дуже хороша! Яблучний штрудель - частий гість на нашому столі. Із задоволенням їдять його і діти, і дорослі. Такий пиріг обов'язково оцінять і випадково зайшли гості!
- Тісто - 400 грам (листкове дріжджове)
- Яблука - 5 штук
- Ізюм - 90 грам
- Вершкове масло - 90 грам
- Цукор - 130 грам
- Ванільний цукор - 1, 5 чайних ложки
- Манька - 2 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 4 Ст. Ложки
- Лимон - 0, 5 штуки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Грецькі горіхи - 100 грам
Яблука очищаємо від шкірки і нарізаємо дрібними кубиками. Додаємо свіжовичавлений лимонний сік, мелені горіхи, цукор, корицю, ванільний цукор, родзинки і манку.
Тісто розгортаємо, накладаємо в нього яблучну начинку рівним шаром. Краї не чіпаємо, робимо відступ по сантиметру. Потім звертаємо тісто з начинкою в рулет і відправляємо в духовку на 20 хвилин.
Печемо штрудель при температурі 200 градусів. Після посипаємо штрудель цукровою пудрою. Прикрашаємо листочками м'яти при подачі. Смачного!