Рецепт Листковий пиріг з вишнею фото

Листковий пиріг з вишнею
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Тісто , Ягоди , Листкове тісто , Вишня
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 5-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Щоліта мене виручає цей рецепт - НЕ нічого простіше, ніж приготувати такий пиріг з готового листкового тіста і стиглих вишень, якщо сім'ї раптом захотілося свіжої випічки до чаю!

Опис приготування:

Вишня дуже соковита, тому головна проблема при приготуванні пирогів з вишневою начинкою - це зробити так, щоб вона не текла. Для цього я і використовую крохмаль - вишневий сік завдяки йому густіє і не протікає на деко. В іншому, рецепт приготування листкового пирога з вишнею не завдасть клопоту навіть початківцю кулінарові:

1. З вишні вийняти кісточки.

2. Скласти її в кухлик або сотейник, засипати цукром і поставити на середній вогонь.

3. Як тільки закипить - додати крохмаль, ретельно перемішати і вимкнути.

4. Тісто розділити на 2 частини і тонко розкачати.

5. Викласти одну частину на змащене маслом деко, сформувати бортики.

6. Розподілити по тесту начинку, накрити другим пластом, наколоти його виделкою.

7. Защипнути краю, змастити збитим яйцем і випікати в розігрітій до 180С духовці півгодини.

Подавати можна як гарячим, так і холодним - дуже смачно зі сметаною. Смачного!


  • Вишня - 500 грам
  • Тісто листкове готовоее- 500 грам
  • Цукор - 5 Ст. Ложок
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложка
  • Яйце - 1 Ст. Ложка
Вишня дуже соковита, тому головна проблема при приготуванні пирогів з вишневою начинкою - це зробити так, щоб вона не текла. Для цього я і використовую крохмаль - вишневий сік завдяки йому густіє і не протікає на деко. В іншому, рецепт приготування листкового пирога з вишнею не завдасть клопоту навіть початківцю кулінарові:

1. З вишні вийняти кісточки.

2. Скласти її в кухлик або сотейник, засипати цукром і поставити на середній вогонь.

3. Як тільки закипить - додати крохмаль, ретельно перемішати і вимкнути.

4. Тісто розділити на 2 частини і тонко розкачати.

5. Викласти одну частину на змащене маслом деко, сформувати бортики.

6. Розподілити по тесту начинку, накрити другим пластом, наколоти його виделкою.

7. Защипнути краю, змастити збитим яйцем і випікати в розігрітій до 180С духовці півгодини.

Подавати можна як гарячим, так і холодним - дуже смачно зі сметаною. Смачного!

Схожі рецепти