Листковий пиріг з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Щоліта мене виручає цей рецепт - НЕ нічого простіше, ніж приготувати такий пиріг з готового листкового тіста і стиглих вишень, якщо сім'ї раптом захотілося свіжої випічки до чаю!
Вишня дуже соковита, тому головна проблема при приготуванні пирогів з вишневою начинкою - це зробити так, щоб вона не текла. Для цього я і використовую крохмаль - вишневий сік завдяки йому густіє і не протікає на деко. В іншому, рецепт приготування листкового пирога з вишнею не завдасть клопоту навіть початківцю кулінарові:
1. З вишні вийняти кісточки.
2. Скласти її в кухлик або сотейник, засипати цукром і поставити на середній вогонь.
3. Як тільки закипить - додати крохмаль, ретельно перемішати і вимкнути.
4. Тісто розділити на 2 частини і тонко розкачати.
5. Викласти одну частину на змащене маслом деко, сформувати бортики.
6. Розподілити по тесту начинку, накрити другим пластом, наколоти його виделкою.
7. Защипнути краю, змастити збитим яйцем і випікати в розігрітій до 180С духовці півгодини.
Подавати можна як гарячим, так і холодним - дуже смачно зі сметаною. Смачного!
- Вишня - 500 грам
- Тісто листкове готовоее- 500 грам
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 1 Ст. Ложка
1. З вишні вийняти кісточки.
2. Скласти її в кухлик або сотейник, засипати цукром і поставити на середній вогонь.
3. Як тільки закипить - додати крохмаль, ретельно перемішати і вимкнути.
4. Тісто розділити на 2 частини і тонко розкачати.
5. Викласти одну частину на змащене маслом деко, сформувати бортики.
6. Розподілити по тесту начинку, накрити другим пластом, наколоти його виделкою.
7. Защипнути краю, змастити збитим яйцем і випікати в розігрітій до 180С духовці півгодини.
Подавати можна як гарячим, так і холодним - дуже смачно зі сметаною. Смачного!