Листковий рулет з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути краще ароматної випічки з ягодами до чаювання? Відмінним варіантом стане листковий рулет з вишнею. Він простий і зрозумілий в приготуванні, має приємний кисло-солодкий смак.
Хочете знати, як приготувати листковий рулет з вишнею так, щоб всі ваші гості були в захваті? Тоді в цьому рецепті ви знайдете деякі хитрощі. Додайте до вишень жменю ароматної суниці і солодкої черешні. Випічка вийде такий, що просто пальчики оближеш!
- Листкове дріжджове тісто - 500 грам
- Вишня без кісточок - 1 Склянка
- Черешня без кісточок - 1/2 склянки
- Суниця - 1/2 склянки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Крохмаль - 3 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Цукрова пудра - За смаком
Готове листкове тісто розморозити і розкачати як можна тонше на посипаній борошном поверхні. Якщо у вас немає готового тіста, ви можете зробити його самостійно, але заморожене заощадить ваш час. Посипте край тесту крохмалем, який вбере зайвий сік з ягід. Очищені і промиті ягоди рівномірно розподіліть по краю листкового тіста.
Посипте ягоди цукром. Якщо у вас немає черешні і суниці, ви можете використовувати будь-які інші ягоди або фрукти або ж просто обійтися без них, адже головний інгредієнт - це вишні. Загорніть тісто трубочкою таким чином, щоб все ягоди були в середині.
Згорнутий рулет викладіть на деко, змащений олією. Відокремте білок від жовтка, змастіть жовтком видиму частину рулету. Блюдо поставте випікатися в розігріту духову шафу до 180-ти градусів на тридцять п'ять-сорок хвилин.
Коли рулет зарум'яниться і повністю пропечеться, вийміть його з духовки і остудіть. Потім наріжте на порційні шматки і посипте цукровою пудрою. Тепер випічку можна подавати до столу. Смачного!