Листковий пиріг з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Дуже соковитий, хрусткий і апетитний листковий пиріг з куркою - це чудовий варіант несолодкої випічки. Нескладний у приготуванні, він точно повинен поповнити вашу кулінарну скарбничку рецептів.
Хочу розповісти вам, як приготувати листковий пиріг з куркою і сиром. При бажанні ви можете використовувати готове листкове тісто, наприклад, або тісто філо. Крім фаршу і сиру в начинку можна додати зелень, а також гриби, наприклад, і найрізноманітніші спеції.
- Борошно - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Крем - 50 грам
- Сіль - За смаком
- Вершкове масло - 120 грам
- Сир - 100 грам
- Куряче філе - 500 грам
- Спеції та трави - За смаком

1. Для початку замісити тісто, збивши яйце з дрібкою солі, додавши сметану, пару ложок розтопленого вершкового масла і просіяне борошно. Розділи 4 рівні частини, кожну з яких потрібно дуже тонко розкачати.

2. Час, що залишився вершкове масло також розтопіть і остудіть трохи. За допомогою пензлика ретельно промажте тісто маслом.

3. Пропустіть через м'ясорубку фарш. Додати сіль за смаком, додайте спеції і подрібнений дуже маленькими кубиками (можна натерти на тертці) сир. Ретельно перемішайте.

4. Фарш розділіть на 3 частини, одну з яких викладіть рівним шаром на тісто.

5. Накрийте другим листом тесту. Знову змастіть маслом і викладіть фаршем. Повторіть ще раз. Верхній шар тіста також ретельно промажте маслом.

6. Для додаткового аромату присипте майбутній пиріг зверху спеціями і травами. Можна додати дрібку кунжуту. Листковий пиріг можна відправляти в духовку і випікати при температурі 190 градусів.

7. Хвилин через 45, коли з'явиться рум'яна апетитна скоринка, пиріг можна діставати з духовки. Остудіть його трохи, наріжте порційними шматочками і подавайте до столу. Він виходить дуже ніжним, дійсно листковим і смачним! Смачного.