Листкове печиво на сметані
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт дуже простого, швидкого і смачного листкового печива на сметані. Така випічка безумовно сподобається і дітям, і дорослим. Спробуйте!
Працювати з цим тестом дуже легко. Готується печиво просто, причому можна спекти за цим рецептом як солодку, так і несолодке випічку. Надати печінкою можна будь-яку форму на ваш розсуд. Залучіть до цього заняття дітей, впевнена, що і сам процес, і печиво їм неодмінно сподобається. Та й дорослі не відмовляться від такої смачної домашньої випічки. Пропоную приготувати листкове печиво на сметані і побалувати своїх близьких цим чудовим хрустким ласощами з рум'яною цукрової скоринкою.
- Борошно - 3, 5 склянки (обсяг склянки 200 мл)
- Крем - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 200 грам
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
З'єднайте борошно, сіль і нарізане кубиками масло.
Перетріть руками в крихту.
Додайте сметану і жовток (білок нам знадобиться трохи пізніше).
Замісити м'яке тісто. Зберіть його в кулю, загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на 2 годину.
Потім розкачати тісто, товщиною приблизно 5-7 мм. Чим товщі пласт, тим більше печиво буде розшаровуватися. Наріжте пласт на шматочки. Можна звичайним ножем, можна фігурним як у мене, а можна вирізати печиво формочками.
Перекладіть заготовки з тіста на деко, змастіть верх збитим білком і посипте рясно цукром. Випікайте при 180 градусах близько 20-30 хвилин.
Листкове печиво на сметані готове.
Просте, але дуже смачне!
Смачного!