Листкове печиво з цукром
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт родом з Італії, регіону П'ємонт. Це дуже смачне листкове печиво з дріжджового тіста, під назвою "торчетті", припаде до смаку кожному!
Рецепт приготування цього печива надзвичайно простий, дотримуйтесь покрокову інструкцію і рецептуру.
- Вершкове масло - 125 грам (розм'якшене)
- Борошно пшеничне - 300 грам(250 г - в тісто, 50 г - на посипання столу)
- Тростинний цукор - 50 грам
- Дріжджі пресовані - 5 грам
- Вода - 130 мілілітрів (тепла)
Підготуйте всі продукти.
Влийте в миску теплу воду, покладіть дріжджі.
Додайте сіль і одну чайну ложку тростинного цукрового піску.
Розмішайте до розчинення всіх інгредієнтів.
Всипте в воду борошно частинами, просіюючи через сито і поступово втручаючись її.
Продовжуйте замішувати тісто руками на робочій поверхні стола, вимішують приблизно 10 хвилин.
Накрийте тісто харчовою плівкою і поставте для бродіння на 1, 5-2 годину.
Для 1, 5-2 години тісто має збільшитися в обсязі.
Розтягніть тісто руками і викладіть на нього розм'якшене вершкове масло.
Загорніть масло в тісто, його необхідно вмішати в тісто.
Якщо буде потрібно борошно, то додайте в міру потреби. При замішуванні тіста можна допомагати собі пластиковим скребком.
Тісто виходить неоднорідним, так і має бути, накрийте його плівкою і дайте расстойку ще протягом однієї години.
Через годину тісто істотно збільшилася в розмірах, тепер можна приступати до готування печива.
Викладіть тісто на стіл, пріпиленний борошном.
Розділіть тісто відразу на порційні шматочки, повинно вийти 20 штук.
Скачайте з кожного шматочка тіста невелику ковбаску завдовжки 12-15 сантиметрів.
Перехлестних між собою кінчики, зробіть петельку і злегка закріпіть між собою. Не слід сильно захоплюватися борошном, щоб далі було легше обвалювати печиво в цукрі.
Висипати на тарілку тростинний цукор і обваляйте в ньому печиво з обох сторін.
Покладіть печиво на деко, застелений папером для випічки. Розігрійте духовку до 200 градусів і випікайте печиво 20 хвилин.
Викладіть готове печиво на тарілку і кличте всіх до чаю або кави.
Печиво чудово пахне вершковим маслом, зверху похрустивает приємною скоринкою з цукром, а всередині воно шарувату. Приємного чаювання!