Рецепт Листкове печиво з цукром фото

Листкове печиво з цукром
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто, Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка, Солодке, Печиво

Цей рецепт родом з Італії, регіону П'ємонт. Це дуже смачне листкове печиво з дріжджового тіста, під назвою "торчетті", припаде до смаку кожному!

Рецепт приготування цього печива надзвичайно простий, дотримуйтесь покрокову інструкцію і рецептуру.

  • Вершкове масло - 125 грам (розм'якшене)
  • Борошно пшеничне - 300 грам(250 г - в тісто, 50 г - на посипання столу)
  • Тростинний цукор - 50 грам
  • Дріжджі пресовані - 5 грам
  • Вода - 130 мілілітрів (тепла)
листкове печиво з цукром - фото крок 1
Підготуйте всі продукти.
листкове печиво з цукром - фото крок 2
Влийте в миску теплу воду, покладіть дріжджі.
листкове печиво з цукром - фото крок 3
Додайте сіль і одну чайну ложку тростинного цукрового піску.
листкове печиво з цукром - фото крок 4
Розмішайте до розчинення всіх інгредієнтів.
листкове печиво з цукром - фото крок 5
Всипте в воду борошно частинами, просіюючи через сито і поступово втручаючись її.
листкове печиво з цукром - фото крок 6
Продовжуйте замішувати тісто руками на робочій поверхні стола, вимішують приблизно 10 хвилин.
листкове печиво з цукром - фото крок 7
Накрийте тісто харчовою плівкою і поставте для бродіння на 1, 5-2 годину.
листкове печиво з цукром - фото крок 8
Для 1, 5-2 години тісто має збільшитися в обсязі.
листкове печиво з цукром - фото крок 9
Розтягніть тісто руками і викладіть на нього розм'якшене вершкове масло.
листкове печиво з цукром - фото крок 10
Загорніть масло в тісто, його необхідно вмішати в тісто.
листкове печиво з цукром - фото крок 11
Якщо буде потрібно борошно, то додайте в міру потреби. При замішуванні тіста можна допомагати собі пластиковим скребком.
листкове печиво з цукром - фото крок 12
Тісто виходить неоднорідним, так і має бути, накрийте його плівкою і дайте расстойку ще протягом однієї години.
листкове печиво з цукром - фото крок 13
Через годину тісто істотно збільшилася в розмірах, тепер можна приступати до готування печива.
листкове печиво з цукром - фото крок 14
Викладіть тісто на стіл, пріпиленний борошном.
листкове печиво з цукром - фото крок 15
Розділіть тісто відразу на порційні шматочки, повинно вийти 20 штук.
листкове печиво з цукром - фото крок 16
Скачайте з кожного шматочка тіста невелику ковбаску завдовжки 12-15 сантиметрів.
листкове печиво з цукром - фото крок 17
Перехлестних між собою кінчики, зробіть петельку і злегка закріпіть між собою. Не слід сильно захоплюватися борошном, щоб далі було легше обвалювати печиво в цукрі.
листкове печиво з цукром - фото крок 18
Висипати на тарілку тростинний цукор і обваляйте в ньому печиво з обох сторін.
листкове печиво з цукром - фото крок 19
Покладіть печиво на деко, застелений папером для випічки. Розігрійте духовку до 200 градусів і випікайте печиво 20 хвилин.
листкове печиво з цукром - фото крок 20
Викладіть готове печиво на тарілку і кличте всіх до чаю або кави.
листкове печиво з цукром - фото крок 21
Печиво чудово пахне вершковим маслом, зверху похрустивает приємною скоринкою з цукром, а всередині воно шарувату. Приємного чаювання!

Схожі рецепти