Лісіцкі з вершками
(покроковий рецепт з фото)
Лисички відмінно поєднуються з солодкими вершками. А якщо до них додати зелені і цибульки, та ще відварити картоплі, то вийде відмінний обід. Приготуйте лисички з вершками - просте і смачне блюдо.
Для приготування лисичок з вершками у цій простому рецептом знадобляться свіжі лисички, ріпчаста цибуля, вершки, масло і зелень. Гриби треба очистити і, якщо потрібно, промити. Якщо боїтеся отруєння грибами (hotya Лисички, по-моєму, самі "безпечні" гриби), то відваріть гриби в злегка підсоленій воді протягом 4-5 хвилин. Про решту вам розповість рецепт лисичок з вершками:
1. Промиті лисички великого розміру розріжте на кілька частин, маленькі залиште. Майте на увазі, що лисички після смаження зменшуватися вдвічі, а то і втричі.
2. Промийте кріп і дрібно порубати. Цибулю очистіть і наріжте невеликими кубиками.
3. Сковороду поставте на середній вогонь, розтопіть в ній вершкове масло, додайте до нього рослинне. Обсмажте до золотистого кольору цибулю.
4. До цибулі додайте гриби і вогонь збільште до великого. Гриби пустять воду, від неї треба позбутися. Коли вода википить, зробіть вогонь меншим, приправити сіллю, поперчіть. Додайте вершки, постійно помішуючи. Доводити до кипіння не треба. Додайте нарізану кріп, розмішайте і вимкніть плиту. Можете потримати під кришкою пару хвилин.
Лисички з вершками готові! Подавайте з відвареною картоплею.
Якщо бажаєте, щоб вершковий соус вийшов більш густим, введіть в вершки ложку борошна. Робити це треба повільно і постійно помішувати.
Смачного!
- Лісіцкі - 350 грам
- Вершки - 150 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Цибулина - 1/2 грами
- Кріп (пучок) - 1 штука
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
- Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок
1. Промиті лисички великого розміру розріжте на кілька частин, маленькі залиште. Майте на увазі, що лисички після смаження зменшуватися вдвічі, а то і втричі.
2. Промийте кріп і дрібно порубати. Цибулю очистіть і наріжте невеликими кубиками.
3. Сковороду поставте на середній вогонь, розтопіть в ній вершкове масло, додайте до нього рослинне. Обсмажте до золотистого кольору цибулю.
4. До цибулі додайте гриби і вогонь збільште до великого. Гриби пустять воду, від неї треба позбутися. Коли вода википить, зробіть вогонь меншим, приправити сіллю, поперчіть. Додайте вершки, постійно помішуючи. Доводити до кипіння не треба. Додайте нарізану кріп, розмішайте і вимкніть плиту. Можете потримати під кришкою пару хвилин.
Лисички з вершками готові! Подавайте з відвареною картоплею.
Якщо бажаєте, щоб вершковий соус вийшов більш густим, введіть в вершки ложку борошна. Робити це треба повільно і постійно помішувати.
Смачного!