Лісіцкі, смажені з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Найпопулярнішими літніми грибами вважаються лисички. Пропоную рецепт приготування лисичок, смажених з рисом. Просто і зі смаком, гриби ароматні і рум'яні, поєднання з рисом чудове!
До вашої уваги простий рецепт приготування лисичок, смажених з рисом. Блюдо чимось нагадує відоме всім різотто. Завдяки достатку інгредієнтів, лисички з рисом виходять дуже ароматними і ситними. Блюдо красиво виглядає на столі, а при подачі його треба посипати подрібненою зеленню. Гарного дня!
- Мал - 200 грам
- Курячий бульйон - 1 літр
- Біле вино - 100 мілілітрів (сухе)
- Лісіцкі - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Пармезан - 50 грам
- Петрушка - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - За смаком
- Білі гриби - За смаком
![лісіцкі, смажені з рисом - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/lisichki_jarenie_s_risom-124925.webp)
Бульйон нагріваємо і тримаємо теплим.
![лісіцкі, смажені з рисом - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/lisichki_jarenie_s_risom-124926.webp)
Білі гриби залийте холодною водою на 1 час. Потім злийте воду, гриби обсушіть і наріжте смужками.
![лісіцкі, смажені з рисом - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/lisichki_jarenie_s_risom-124927.webp)
Лук обсмажуємо до м'якості.
![лісіцкі, смажені з рисом - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/lisichki_jarenie_s_risom-124928.webp)
Додаємо гриби і смажимо ще пару хвилин.
![лісіцкі, смажені з рисом - фото крок 5](https://kuhari.com.ua/img/lisichki_jarenie_s_risom-124929.webp)
Кладемо в сотейник рис, перемішуємо, щоб він просочився маслом.
![лісіцкі, смажені з рисом - фото крок 6](https://kuhari.com.ua/img/lisichki_jarenie_s_risom-124931.webp)
Тепер вливаємо вино. По одному ополоник вливаємо в сотейник бульйон, постійно помішуючи.
![лісіцкі, смажені з рисом - фото крок 7](https://kuhari.com.ua/img/lisichki_jarenie_s_risom-124932.webp)
На іншій сковороді на вершковому маслі обсмажте подрібнений часник, додайте лисички і смажте 10-15 хвилин.
![лісіцкі, смажені з рисом - фото крок 8](https://kuhari.com.ua/img/lisichki_jarenie_s_risom-124933.webp)
Рис змішуємо з обсмаженими лисичками і готуємо під кришкою ще пару хвилин.
![лісіцкі, смажені з рисом - фото крок 9](https://kuhari.com.ua/img/lisichki_jarenie_s_risom-124934.webp)
Додаємо тертий пармезан і 25 г вершкового масла. Подаємо до столу в тарілочках, присипавши зеленню. Смачного!