Рецепт Лимонний рулет з бісквітного тіста фото

Лимонний рулет з бісквітного тіста
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто , Бісквітне тісто
Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Бісквіт
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Серед безлічі різноманітних рецептів пропоную поглянути на один з варіантів, як приготувати лимонний рулет з бісквітного тіста - нескладний, апетитний і смачний.

Опис приготування:

Зробити цей лимонний рулет з бісквітного тіста в домашніх умовах під силу навіть початківцю кулінарові. Ніжний корж і дивно насичена начинка - це відмінний десерт не тільки до чаю, але і на святковий стіл. При бажанні рулет можна доповнити шоколадною глазур'ю або присипати цукровою пудрою, наприклад.

  • Молоко - 50 мілілітрів
  • Вершкове масло - 100 грам (навпіл в крем і корж)
  • Борошно - 150 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сода - 1 щіпка
  • Яйце - 9 штук(3 - цілком, 3 жовтка - в корж, 3 яйця - в крем )
  • Цукор - 120 грам(+ 1 стакан - в крем)
  • Сік лимона - 100 мілілітрів
  • Цедра лимону - 1 Чайна ложка
лимонний рулет з бісквітного тіста - фото крок 1
1. З приготуванням коржа все дуже просто. Розтопити вершкове масло з молоком.
лимонний рулет з бісквітного тіста - фото крок 2
2. В окрему ємність вбийте 3 яйця, додайте 3 жовтка. Всипте цукор. Збивайте, поки маса не стане повітряної і не побіліє.
лимонний рулет з бісквітного тіста - фото крок 3
3. Борошно просійте з розпушувачем (можна використовувати за рецептом приготування лимонного рулету з бісквітного тіста гашене соду), поступово додайте в яєчну суміш.
лимонний рулет з бісквітного тіста - фото крок 4
4. Всипте дрібку солі. Потроху додавайте в тісто розтоплене масло з молоком. Акуратно все перемішайте.
лимонний рулет з бісквітного тіста - фото крок 5
5. Пергамент змастіть трохи вершковим маслом, викладіть тісто рівним шаром на деко. Надішліть його в розігріту духовку хвилин на 12.
лимонний рулет з бісквітного тіста - фото крок 6
6. Вийнявши корж з духовки, охолодіть його трохи, а потім разом з пергаментом згорніть рулетом.
лимонний рулет з бісквітного тіста - фото крок 7
7. Поки корж остаточно охолоне, можна зайнятися кремом. Вичавіть сік лимонів.
лимонний рулет з бісквітного тіста - фото крок 8
8. Додайте для додаткового аромату цедру. Всипте цукор, відправте в сік розтоплене вершкове масло. Поставте крем на вогонь.
лимонний рулет з бісквітного тіста - фото крок 9
9. Поки сік закипає, збийте яйце. Після закипання зніміть крем з вогню і поступово вводите яйця, активно збиваючи масу. Знову відправте на вогонь і проваріть до загустіння. Щоб крем був однорідним, протріть його через сито.
лимонний рулет з бісквітного тіста - фото крок 10
10. Обережно розгорніть корж, зніміть пергамент. Змастіть поверхню остиглим кремом - і знову загорніть, на цей раз щільно притискаючи. От і все, лимонний рулет з бісквітного тіста в домашніх умовах готовий. Дайте йому постояти мінімум пару годин, а потім можна подавати до столу.

Схожі рецепти