Лимонний рулет з бісквітного тіста
(покроковий рецепт з фото)
Серед безлічі різноманітних рецептів пропоную поглянути на один з варіантів, як приготувати лимонний рулет з бісквітного тіста - нескладний, апетитний і смачний.
Зробити цей лимонний рулет з бісквітного тіста в домашніх умовах під силу навіть початківцю кулінарові. Ніжний корж і дивно насичена начинка - це відмінний десерт не тільки до чаю, але і на святковий стіл. При бажанні рулет можна доповнити шоколадною глазур'ю або присипати цукровою пудрою, наприклад.
- Молоко - 50 мілілітрів
- Вершкове масло - 100 грам (навпіл в крем і корж)
- Борошно - 150 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1 щіпка
- Яйце - 9 штук(3 - цілком, 3 жовтка - в корж, 3 яйця - в крем )
- Цукор - 120 грам(+ 1 стакан - в крем)
- Сік лимона - 100 мілілітрів
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
1. З приготуванням коржа все дуже просто. Розтопити вершкове масло з молоком.
2. В окрему ємність вбийте 3 яйця, додайте 3 жовтка. Всипте цукор. Збивайте, поки маса не стане повітряної і не побіліє.
3. Борошно просійте з розпушувачем (можна використовувати за рецептом приготування лимонного рулету з бісквітного тіста гашене соду), поступово додайте в яєчну суміш.
4. Всипте дрібку солі. Потроху додавайте в тісто розтоплене масло з молоком. Акуратно все перемішайте.
5. Пергамент змастіть трохи вершковим маслом, викладіть тісто рівним шаром на деко. Надішліть його в розігріту духовку хвилин на 12.
6. Вийнявши корж з духовки, охолодіть його трохи, а потім разом з пергаментом згорніть рулетом.
7. Поки корж остаточно охолоне, можна зайнятися кремом. Вичавіть сік лимонів.
8. Додайте для додаткового аромату цедру. Всипте цукор, відправте в сік розтоплене вершкове масло. Поставте крем на вогонь.
9. Поки сік закипає, збийте яйце. Після закипання зніміть крем з вогню і поступово вводите яйця, активно збиваючи масу. Знову відправте на вогонь і проваріть до загустіння. Щоб крем був однорідним, протріть його через сито.
10. Обережно розгорніть корж, зніміть пергамент. Змастіть поверхню остиглим кремом - і знову загорніть, на цей раз щільно притискаючи. От і все, лимонний рулет з бісквітного тіста в домашніх умовах готовий. Дайте йому постояти мінімум пару годин, а потім можна подавати до столу.