«Пташине молоко» з бісквітного тіста
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 6 г. 0 хв.
Всім охочим ніжних домашніх десертів і суфле пропоную взяти на озброєння цей абсолютно нескладний рецепт приготування"Пташиного молока" з бісквітного тіста.
Опис приготування:
Якщо вам здається, що повторити вдома класичний рецепт пташиного молока з бісквітного тіста дуже складно, тоді поспішаю запевнити вас, що це не так. За допомогою покрокових рекомендацій з фотографіями у вас вийде апетитний, дуже класний тортик, який прикрасить ваш святковий стіл.
- Яйце - 14 штук(4 - в бісквіт, 10 - в суфле)
- Молоко - 200 мілілітрів
- Вершкове масло - 350 грам(50 грамів для глазурі)
- Шоколад - 200 грам
- Желатин - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 400 грам(+ 150 грамів в бісквіт)
- Картопляний крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Ванілін - 1 щіпка
- Борошно - 1 Склянка
1. Приготувати бісквіт можете за вашим улюбленим рецептом. Пропоную один з них: збийте в пишну піну білки з цукром, додайте просіяне борошно. Акуратно перемішайте і викладіть у форму, змащену маслом.
2. Випікайте бісквіт при температурі близько 180 градусів до рум'яної. Потім дайте йому трохи охолонути, перекладіть на решітку і повністю охолодіть. Гострим ножем розрізати корж навпіл.
3. Коли коржі готові, можна приступити до подальшої роботи. Відокремте в невелику ємність жовтки, додайте половину цукру і розчинений у воді (трохи більше столової ложки) крохмаль. Збийте все до однорідності, додавши молоко. Ви можете використовувати за рецептом приготування"Пташиного молока" з бісквітного тіста як ванілін, так і дрібку ванільного цукру. Поставте масу на водяну баню, уварите до загустения.
4. Охолодіть трохи жовтки, з'єднайте з розм'якшеним вершковим маслом і збийте в пишну масу.
5. Розчиніть у воді желатин, залиште його хвилин на 15-20. Для того, щоб він повністю розчинився, можна його трохи прогріти, але немає аргументів кипіння! Після процідіть через дрібне сито.
6. Відкладені білки збийте з цукром, що залишився в щільну пишну піну.
7. Тепер саме час влити в білки желатин, а після додати жовтки з маслом - і акуратно перемішати. Крем в"Пташине молоко" з бісквітного тіста в домашніх умовах готовий.
8. Саме час збирати торт. Викладіть корж, розподіліть половину крему. Зверху - знову корж, кремом змастіть не тільки верх, але і боки. Надішліть тортик в холодильник мінімум на 4-5 годин.
9. Останній етап - це глазур. На водяній бані розтопіть шоколад і вершкове масло. Готової глазур'ю полийте торт, тоді надішліть його в холодильник. Ось такий нескладний варіант, як приготувати пташине молоко з бісквітного тіста. Перед подачею можете прикрасити зверху ягодами або листочками м'яти.
10. Дуже ніжний, солодкий і неймовірно смачний. Вам обов'язково варто його повторити!